İSRAİL BAŞKONSOLOSU İLE TURİZM KONUŞULDU
22.03.2017 16:11

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen başkanlığındaki heyet iki ülke arasında başta turizm ve ticaret konularında çalışma yürütmek amacıyla Bodrum'a geldi.

22 Mart 2017 Çarşmaba günü Bodrum Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye Bodrum Belediye Başkan Vekili Cafer Doğan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç katılırken, BODER Başkanı Halil Özyurt da hazır bulundu.

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Başkonsolos Yardımcısı Shira Ben Tzion, Ticari Ataşe Mouneer Agbariya ve İdari yetkili Tuğba Gökçaylardan oluşan heyete Bodrum'un ekonomik ve sosyal hayatı hakkında bilgiler sunuldu.

Özellikle Bodrum'un turizm hayatını yakından inceleyen heyete BODTO tarafından hazırlanan yatırım rehberi ve Sayılarla Bodrum kitapçığı sunulurken, iki ülke arasında yaşanan siyasi gündem ile düşen turist sayısının 2008'li yıllara geri dönülmesi yönünde çalışma ve işbirliği yürütülmesi kararlaştırıldı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, İsrailli ziyaretçi profili için güvenliğin öne çıktığını bu kapsamda da Bodrum'un diğer turizm kentlerine göre “Güvenli Şehir” imajının olduğunu vurgularken, gelen ziyaretçileri Bodrum'da öncelikle güven ve huzur ortamının sağlandığını söyledi. Bodrum'un turizm çeşitliliği ve altyapısının yabancı ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduğunu belirten Mahmut S. Kocadon, “Muğla'ya gelen İsrailli ziyaretçilerin yaklaşık %40'ı Bodrum'u tercih ediyor, bu bizim için ciddi bir potansiyel, bu nedenle Bodrum'u ülkenizde doğru anlatmalıyız.” diyerek ortak çalışmanın önemini vurguladı.

Başta turizm olmak üzere ticaret, tarımda inovasyon ve yenilenebilir enerji konularında işbirliği yapılması uygun bulunurken, iki ülke arasında turizm hareketliliğinin canlandırılması amacıyla Konsolosluk kanalı ile ortak hareket edilmesine karar verilerek, görüşme sona erdi.

Görüşmenin ardından İsrailli heyet Bodrum tarihi ve kültürel yapısıyla ilgili kısa bir Bodrum turu yaptı.