VALİ AMİR ÇİÇEK BAŞKANLIĞINDA TOPLANTILAR SÜRDÜ
09.01.2017 16:01

Ekonomik İstişare Görüşmeleri

Muğla Valisi Amir Çiçek, 6 Ocak 2017 Cuma günü, 2016 yılı ekonomik durumunu incelemek, taraflarla görüşmek üzere Bodrum'a geldi. Bodrum yerel yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yapılan ekonomik istişare toplantısına BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da katıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmci iş adamlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda Bodrum'un ekonomik yapısı değerlendirilirken, sorunlar ve çözüm önerileri de sunuldu. BODTO toplantıya yönelik hazırladığı Bodrum 2016 Ekonomik Durum Raporunu Vali ve Kaymakama sunardu, yaklaşık 8 başlıkta çözüm önerilerini sıraladı.

Ortak Akıl Vurgusu

Bodrum'un bir marka olduğunu ve bu markayı daha ileri götürmek için iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düştüğünü belirten Vali Çiçek, ”Her fırsatta siz sektör temsilcilerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek, sizlerin görüş ve önerilerinizi alıyoruz. Ortak akıl ve kolektif hareket ederek projeler üretiyor ve yatırımlar yapıyoruz. Bodrum'u sizlerle birlikte turizmin en modern anlayışla yapıldığı bir kent haline getirelim.” dedi. Çiftçisinden, iş adamına her kesimden vatandaşa görevler düştüğünü belirten Vali Çiçek, “Vatanını, bayrağını seven her vatandaşımız ülkemizin ekonomisini güçlendirmek için yaptığı işi en iyi şekilde yapması gerekiyor. Sizler eleştirilerinizle birlikte önerilerinizi de getireceksiniz ki sizlerle beraber 2017 yılında Bodrum için üzerimize düşeni hep birlikte yapalım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Vatandaş ve Muhtarlarla BODTO'da Toplantı

Ekonomi toplantısının ardından, Bodrum Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Muhtarlarla bir toplantı daha düzenlendi. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Dinç de bu toplantıda hazır bulundu.

Bodrum'un bölgemizdeki ve ülkemizdeki önemine değinen Vali Çiçek, “Sadece Türkiye'de değil dünyada da Bodrum denilince doğal ve tarihi güzellikleri, denizi, kumu, güneşi akla gelir. Amacımız Bodrum'un ekonomisini, alt yapısını, refah seviyesini daha üst seviyelere taşımak. Bunu yapacak gücümüz ve insan kaynağımız var. İhtiyacımız olan tek şey ortak akıl ve kolektif hareketle yani toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek, onların görüş ve önerilerini de alarak en iyiyi, en güzeli ortaya çıkarmak.” dedi.

Vatandaşlara ve muhtarlara tek tek söz vererek, onların sorun taleplerini ilgiyle dinleyen Vali Çiçek, dile getirilen sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine talimat verdi.

Toplantının ardından 05.01.2017 tarihinde İzmir'de teröristlerle girdiği çatışma sırasında şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin'in Bodrum ilçesinde yaşayan amcası Mehmet Sekin'e taziye ziyaretinde bulunuldu.