2016’NIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
03.01.2017 13:36

T.C. Bodrum Ticaret Odası, Aralık ayı olağan Meclis toplantısı, 29 Aralık Perşembe günü gerçekleşti. Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda öncelikle Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından 2016 Aralık ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Aralık ayında başarıyla geçen Akreditasyon ve ISO 9001 belgelendirme denetimleri hakkında ise Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder tarafından sunum yapıldı ve Odanın başarısı Meclis ile paylaşıldı. Mayıs 2007 yılında TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında gereklilikleri yerine getirerek “Akredite Oda” unvanı almaya hak kazanan BODTO'nun Akreditasyon Belgesi geçerliliği yılsonunda bitiyordu. Bu nedenle 16 Aralık 2016 Cuma günü TOBB adına Türk Loydu denetçilerinden Şehnaz Nalbant tarafından odamızın bu konuda geçirdiği başarılı denetim sonuçları meclise aktarılmış oldu. BODTO Yönetim Kurulu ile denetimin açılış toplantısı yapılırken ardından Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder tarafından BODTO Entegre Yönetim Sistemi kapsamında bir sunum ile tüm sistem anlatıldı. Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen ve Kalite Sistem Sorumlusu Saadet Kablı ile sistem işleyişini denetlemek üzere incelemeye geçen Nalbant, zaman zaman BODTO çalışanlarını da davet ederek sorularını yöneltti.  Cuma günü saat 19.00 civarı tamamlanan denetim programından sonra Denetçi çalışmalarını “BODTO' da sistem “tıkır tıkır” işliyor, A kategorisi sıfatını her anlamda hak ediyorsunuz.” diyerek yönetim ve personelle ayrı ayrı kapanış toplantıları yaparak tamamlamıştır.

2006 yılından bu yana BODTO 'nun sürdürdüğü kalite yolculuğu ise 11. TSE denetimini olarak 23 Aralık 2016 Cuma günü tamamlandı. TSE İzmir Bölge Müdürlüğünden Teyfik Bıyıklı, Hikmet Yılmaz, Nihal Çiçekdağ' ın sürdürdüğü denetimde ilk olarak BODTO Yönetim Kurulu ile açılış toplantısı yapıldı Ardından Genel Sekreter ve Kalite Yönetim Temsilcisi Prof. Dr. Fuat Önder ile görüşen heyet, Odanın tüm temel süreçlerini ve uygulamalarını, dokümantasyonunu inceledi. Yapılan değerlendirmenin ardından, Bodrum Ticaret Odası TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi denetimi başarıyla tamamlanırken, herhangi bir uygunsuzluk bulunmamıştır. Böylece üç yıl geçerli olacak belgesini yenilemiştir.

Gündem, TOBB ikiz kulelerde 19 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen Ege Bölgesi İstişare Toplantısı sonuçları ile devam etti Toplantıya Meclis Başkanı İlhan Ersan ile birlikte katılım gösteren, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, toplantı sonuçları hakkında bilgiler vererek, BODTO' nun üye istek/önerilerini değerlendirerek TOBB ve ilgili kurumlar tarafından onay verilen konular hakkındaki bilgileri de Meclis üyelerine aktarıldı. Sicil harçlarının Odaya alınması ile şirket kuruluş masraflarının yarı yarıya düşeceğini açıklayan Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, bunun başarılı bir üye hizmeti olacağını duyurdu. Ayrıca arttırılan KGF kredi hacmi ve oranları ile ilgili KGF deki gelişmeler hakkında bilgiler sundu. Yine üyelerimizden gelen öneriler doğrultusunda Aralık 2016- Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primleri faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017'ye erteleneceği kararını da Meclis üyelerine duyuran Genel Sekreter, istihdam konusunda ki iyileştirmeleri de anlattı. Bilgilendirme sunumu yapılandırma ve “Nefes Kredisi” ile ilgili bilgiler verilerek tamamlandı.

Yılın son Meclis toplantısı, 2016 bütçe maddelerinin görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinden sonra 2017 taslak bütçesinin değerlendirilmesi ve oy birliğiyle kabulü ile son buldu.