2. KOBİ'LER KONFERANSI
28.12.2016 16:03

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, TOBB'un Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Doha'ya bir ziyaret gerçekleştirileceği ve TOBB-Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğindeki programın, Katar Başbakanı Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani'nin himayelerinde düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, TOBB'un, Körfez İşbirliği ülkelerinin tamamını kapsayan “Türkiye-Körfez İş ve Yatırım Forumunu”, 1-2 Kasım 2016 tarihinde Bahreyn'de gerçekleştirmiş olduğu ve Foruma Türkiye'den ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi altı ülkeden yaklaşık 700 firma temsilcisinin iştirak ettiği belirtilmiştir.

Bu defa Katar'da gerçekleştirilecek Program kapsamında,  e-ticaret, yatırımların finansmanı,  girişimcilik, yenilik, teknolojinin arttırılması ve tarım konulu panellerin yer alacağı “2017 2. KOBİ Konferansı” ile tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve gaz, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık, ilaç ve sağlık ekipmanları, makine ve teçhizat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında ikili görüşmelerin (B2B) ve “saha ziyaretlerinin” gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

TOBB- Katar programına iştirak edecek firmalara,

·         KOSGEB kuralları çerçevesinde destek sağlanabileceği  KOSGEB tarafından belirlenen Genel Destek Programı Uygulama Esaslarına www.kosgeb.gov.tr web sayfasından, “Destekler” başlığı altındaki “Genel Destek Programı/Genel Destek Programı Uygulama Esasları” bölümünden ulaşılabilecektir.

·         Programa katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, organizasyonu gerçekleştirmek üzere TOBB tarafından görevlendirilen GOLDEN BAY TURIZM YATIRIMLARI A.Ş.- Garanti Bankası Harbiye Şubesi, TR37 0006 2000 0780 0009 0798 35 numaralı Dolar hesabına 500,- (BeşYüz) Dolar ön avans bedeli ödemeleri gerekmektedir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutarın ziyaret öncesinde katılımcılardan talep edilecektir.

·         Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin http://kobilerkonferansi.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları, yüksek çözünürlüklü ve “jpeg” formatında bir fotoğraf, pasaportun renkli kısmı ve avans bedelinin ödendiğini gösteren dekontun da katar@tobb.org.tr  adresine en geç 9 Ocak 2017 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

·         Kişi başı organizasyon giderlerinin, katılımcı sayısına göre tespit edileceği, bu itibarla, katılım teyidini bildirip, avans ödemesini yapmış olan firmalarımızın ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, yapılan ödemenin iadesinin yapılabilmesi için, en geç 11 Ocak 2017 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar TOBB'a yazılı olarak bildirimde bulunmaları hususu belirtilmektedir.

TOBB-Katar etkinliğine ilişkin Taslak Program ve Başvuru Formuna TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için

Kaan Gaffaroğlu