Türkiye-Körfez Ülkeleri İş Birliğinde
22.11.2016 13:06

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş adamlarını körfez ülkeleri Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Oman ve Suudi Arabistan firmalarıyla Bahreyn Krallığının başkenti Manama'da düzenlenen, Türkiye-Körfez Ülkeleri İş Birliği Komisyonu Toplantısında bir araya getirdi. 1-2 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenen toplantıya, T.C. Bodrum Ticaret Odası'nı temsilen Meclis Üyesi Mehmet Ufuk Gürül katıldı.

1.si 2012'de İstanbul'da düzenlenmiş olan Türkiye-Körfez Ülkeleri İş Birliği Komisyonu Toplantısı için T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun öncülüğünde, 200 kadar iş adamı Manama'ya gitti. Yaklaşık 1000 kişinin yer aldığı toplantıya katılan ülkeler Türkiye, Bahreyn Krallığı, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, BAE oldu.

Körfez Ülkeleri'ne Bodrum Anlatıldı

Hedef sektör ve iş kollarında; enerji, sağlık, gayrimenkul, yatırımlar, gıda konularında, düzenlenen çalıştaylara katılan Türk iş adamlarının bilgi donanımı ve bakış açıları katılımcıları tatmin edecek düzeydeydi ve başarılıydı. Organizasyonda BODTO Meclis Üyesi Ufuk Gürül, körfez ülkelerine Bodrum'u ve Bodrum'daki iş potansiyelini anlattı. Katılımcı ülkeler görüşmelerde iş dünyası için fırsatları ve yenilikçi alternatif iş modellerini tartıştı.

Yaklaşık 80 kişiden oluşan Türk heyeti, Bahreyn Krallığının en büyük gelir kaynaklarını oluşturan iki adet büyük ölçekli ve kapasiteli Petrol Rafinerisini ziyaret etme fırsatı buldu. GPIC (Gulf Petrochemical Industries Co.) 3 eşit parçada Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn Krallığının devletlerinin ortaklığında kurulmuş yenilikçi bir işletme olarak dikkat çekti ve GPIC rafinerisinin deniz kenarında balık çiftliği kurarak başarılı bir filtreleme göstermesi büyük beğeni topladı.

“Network, tanıtım ve karşılıklı sinerji açısından başarılı geçen bu etkinlikte şahsım, firmam ve Bodrum adına çok faydalı girişimlerde bulunduğumu düşünüyorum!” diyen Meclis Üyesi Ufuk Gürül, bu yapıdaki toplantıların artması gerektiğini savunarak, şimdiden sonraki çalıştayı takvimimine işlediğini  ve bu forumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberle ilgili link: http://tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=21523&lst=MansetListesi