EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
04.10.2016 15:34

Aylık toplantılarını sürdüren Bodrum Ticaret Odası Meclisi, Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında 29 Eylül 2016 Perşembe günü bir araya geldi.

Başta BODTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin tam zamanlı katıldığı toplantıda Eylül ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon tarafından sunulurken, eylül ayı mizanının onaylanmasından sonra toplantı diğer gündem maddeleri ile devam etti.

BODTO Yeni Hizmet Binası inşaatı hakkında gelinen son durum ve inşaatın diğer faaliyetleri konusunda yüklenici firma tarafından fotoğraflarla sunum yapıldı. Tüm meclis üyeleri yeni hizmet binasından duydukları heyecanı dile getirdi.

BODTO tarafından Eylül ayı sonuna kadar alınan burs başvuruları hakkında yapılan bilgilendirmeden sonra, burslar hakkında yeni kaynaklar oluşturulmasına karar verildi. 2016 ve 2017 başında katılım sağlanacak fuarlar hakkında bilgi verildi.

Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder tarafından, akreditasyon ve kalite çalışmaları konusunda yapılan değerlendirmenin ardından, önümüzdeki 3 ay boyunca yürütülecek faaliyetler Meclis Üyeleri ile paylaşıldı. Bu programa göre tüm personel 1 Ekim 2016 Cumartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Aralık ayında akreditasyon denetimine girecek iki Odanın kıyaslama çalışmasını yapacaktır. Daha sora Bodrum'da 13-14 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan 4. Dönem akredite odalar geliştirme ziyaretleri durum değerlendirme toplantısına Odamız ev sahipliği yapacaktır. Bu toplantıda 15 ilin Ticaret Odaları ile Ticaret ve sanayi Odaları, odamızı ziyaret ederek iyi uygulamaları yerinde göreceklerdir. 7 Ekim 2016'da ise Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim merkezi Koordinatörü Odamızı ziyaret edecek ve Ekim-Kasım aylarında Bodrum'da organize edecekleri eğitim planlamasını Odamız ile birlikte oluşturacaklardır. Bu projeye göre Garanti Bankası sponsorluğunda daha önce 16 ilde yapılan ve iş kurmuş kadın girişimcilere “iş yönetimi” eğitimleri verilecektir. Muğla İlinde 100 kadın girişimciyi hedefleyen bu eğitim programı 50 saat olarak planlanmıştır. Ayrıca Ekim-Kasım aylarında Odamızın üyelerine verdiği eğitimler programlara uygun olarak devam etmekte olup, KOSGEB girişimcilik eğitimleri de sürecektir. 16-18 Kasım 2016 tarihlerinde ise TOBB tarafından organize edilecek 5. Akreditasyon Toplantısına katılacak olan Odamız tüm hazırlıklarını bitirmiş olarak Aralık ayı içinde denetime girilecektir.

Toplantı görüşlerin paylaşılmasının ardından son buldu.