YAPILANDIRMA SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ
06.09.2016 13:51

Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum SMMMO işbirliği ile “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” bilgilendirme semineri; Yeminli Mali Müşavir Gülay SEZEN' in sunumuyla 2 Eylül 2016 Cuma günü Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Bodrumda çalışan mali müşavirlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, bu zamana kadar 32 adet Vergi affı çıkarıldığını, yaşadığımız bu dönemde vergi ve prim affının doğru bir döneme denk gelerek mükelleflere rahat bir nefes aldıracağını belirtti.

Ardından Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, Odalar olarak üyelerimizi tam ve doğru bilgilendirmek amacıyla semineri gerçekleştirdiklerini belirtti.2015 yılından bu yana uluslararası ve ulusal ekonominin yaşadığı sıkıntılarla baş etmeye çalışan işletmelerimiz, 2016 yılında daha fazla yoruldu. Hiç şüphe yok ki yaşanılan bu belirsizlikle başta ekonomik açıdan işletmelerimiz ve çalışanlarımız, sosyal açıdan tüm toplum olumsuz etkileniyor.

Ekonomisi kötü giden tüm ülkeler, ticari çıkarlarını korumak, sağlıklı bir ticari yaşam ile işletmeler üzerindeki etkileri azaltmak adına yasalar ve reformlarla piyasayı düzenlemektedir.

Bu ekonomik açıdan doğru bir yaklaşımdır. Devletimiz defalarca kez yasalaştırdığı yapılandırma kanunu ile işletmelerimize can suyu olacak yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Bu nedenle yapılandırmalar işletmelerimizin toparlanması için önemli bir fırsattır.” dedi.

Yaklaşık üç saat süren seminerde yasa ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılırken, soru cevap kısmıyla katılımcıların merakları giderildi.