TOBB KONSEY TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİ
01.09.2016 14:20

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Ticaret Odaları Konseyi, TOBB Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konseyi ile TOBB Ticaret Borsaları Konseyi'nin müşterek toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Konsey Başkanları'nın katılımlarıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

31 Ağustos 2016 Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya Bodrum Ticaret Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon katıldı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, “hali hazırda yerleşik yatırımcıların güvenini tesis etmek ve yükseltmek amacıyla Türkiye'de yatırım yapmış 300 büyük yabancı şirketimizi, sonra da 81 ildeki Oda ve Borsa Başkanımızı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile bir araya getirdik. Şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı. Yapısal reformlara ve küresel rekabette bizi öne çıkaracak adımlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan istihdam seferberliği ve gibi pek çok destek ve reformun işletmeler açısından önemli atılımlar olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi söz aldı ve şunları belirtti;Bakanlık olarak iş dünyasıyla iş birliğine devam edeceğiz. Küresel finans krizinin etkileri hala görülürken, bazı ülkelerde ise sorunların derinleşiyor. Küresel ekonomideki yavaşlamaya rağmen Türkiye'nin kesintisiz büyümesi devam ediyor.”

Bodrum Ticaret Odası'nın sunduğu ve başlıca turizmde yaşanan sorunların çözümü konusu gündeme alınarak görüşüldü. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, 2015 yılından sonra 2016 yılının da ticari beklentileri karşılayamadığını, turizm açısından 2017 yılında da çabuk bir toparlanmanın görülmeyeceğinden tüm sektörleri sıkıntılı dönemin beklediğini, bu süreçte işletmelere yapılan desteğin ve yapılandırmanın öneminin altını çizerek, tüm kurumların birlikte sonuca ulaşmak için çabaladığını bunun da önemli olduğunu belirtti. Bodrum Ticaret Odası tarafından hazırlanan raporlar ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye iletildi.

Toplantı görüşlerin paylaşılması ve raporlanması ile son buldu.