MUSTAFA V. KOÇ YAT TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
31.08.2016 15:27

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Türkiye Yat Şampiyonası, 17-20 Ağustos tarihleri arasında Mustafa Koç anısına düzenlendi. T.C. Bodrum Ticaret Odası'na (BODTO) da şampiyonaya verdiği destekten dolayı TYF Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Belli tarafından plaket takdim edildi. BODTO YK Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da kazananlara ödül verenler arasındaydı.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Mustafa V. Koç Türkiye Yat Şampiyonası, üç gün süren mücadelenin ardından yapılan ödül töreniyle tamamlandı. Üç gün süren şampiyonada 32 tekne ile 277 yarışmacı IRC 1, IRC 2, IRC 3 ve Destek sınıfından oluşan 4 farklı kategoride mücadele etti. Mustafa Vehbi Koç Türkiye Yat Şampiyonası Trofe Kupası'nı 'Shak Shuka' isimli yatıyla Hasan Utku Çetiner kazandı.

Şampiyonada IRC 1'de"Renault Farr-Away", IRC 2'de"Arçelik Alize", IRC 3'te"Tüpraş Alize" ve Destek sınıfında da"Sebago Beta 4" kategorilerini lider bitirdi. Büyük mücadelenin ardından trofeyi, Hasan Utku Çetiner'in  yönetimindeki "Shak Shuka" isimli tekne elde etti. Şampiyon ekip, Avrupa'da kendi seçeceği bir yarışta Türkiye'yi temsil etme hakkını da kazandı.

Kazananlara ödülleri, Bodrum Milta Marina'da gerçekleştirilen törenle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Mete Çağlar, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Mehmet Serhat Belli, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Başkanı Oya Ünlü tarafından verildi.

Ödül töreni, dereceye giren tekne kaptanlarının toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.