TOBB-FGCCC Türkiye-KİK 2. Forumu Hakkında
23.08.2016 12:08

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda, 1-2 Kasım 2016 tarihinde, Bahreyn'de gerçekleştirilecek “TOBB- FGCCC Türkiye KİK 2. Forumu” TOBB, Körfez işbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenecektir.

Forum'u Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa'nın onurlandırması beklenmektedir.

“TOBB-FGCCC Türkiye KİK 2. Forumu'na Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Oman iş ve finans çevrelerinden yaklaşık 500 civarında firmanın katılımı ve ülkemizden Foruma iştirak edecek firmalarla iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi öngörüldüğü belirtilmektedir.

Forum kapsamında, altyapı,  mega projeler, teknik müşavirlik, bankacılık ve finans, sağlık, ilaç ve tıbbi ekipmanlar, yenilenebilir enerji, petrol ve doğal gaz, tarım, gıda, ulaştırma, lojistik ve franchising gibi sektörlerde iş imkanları, karşılıklı ticaret ve yatırımda karşılaşılan sorunların ele alınması öngörülmektedir.

Forum kapsamında, Türkiye ve KİK üyesi ülke firmaları arasında teknik müşavirlik, tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve doğal gaz, savunma sanayi, bankacılık, finans ve sigorta, gayrimenkul, otomotiv ve yan sanayi, kimyasal ürünler, kozmetik ve temizlik ürünleri, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık ve ilaç, bilişim teknolojileri, makine ve teçhizat, madencilik, tekstil ve konfeksiyon, turizm, ulaştırma ve lojistik, elektronik ve telekomünikasyon ve franchising sektörleri başta olmak üzere, ikili görüşmeler gerçekleştirilmesi imkanı sağlanacaktır.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere TOBB- T. İş Bankası Akay Şubesi (Şube Kodu: 4201, Swift: ISBKTRIS) TR670006400000242010012766 numaralı Dolar hesabına 500,- (Beş Yüz) Dolar ön avans bedeli ödemeleri gerekmektedir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutar ziyaret öncesinde katılımcılardan ayrıca tahsil edilecektir.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin (http://kik.tobb.org.tr) adresinde yer alan “TOBB- FGCCC; Türkiye- KİK 2. Forumu Katılım Formu”nu doldurmaları, yüksek çözünürlüklü ve “jpeg” formatında bir resim, pasaportun renkli kısmı ile avans bedelinin ödendiğini gösteren dekontun da kik@tobb.org.tr  email adresine en geç 10 Ekim 2016 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Kişi başı organizasyon giderleri, katılımcıların sayısına göre tespit edilmektedir. Bu itibarla, katılım teyidini bildirip, avans ödemesini yapmış olan katılımcıların ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, en geç 3 Ekim 2016 Cumartesi günü mesai saati bitimine kadar TOBB'a yazılı olarak bildirmeleri halinde avans olarak yapılan ödeme iade edilebilecektir.

Söz konusu Forum'un taslak programına TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikler”  bölümünden ulaşılabilmektedir.