Duyuru Arşivi
GELECEĞİN BODRUM TİCARET ODASI YÜKSELİYOR
18.08.2016 09:23

Son yıllarda, Bodrum Ticaret Odası'nın mevcut hizmet binasının hızla artan sayıdaki üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermemesi üzerine hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştur. Yürütülen çalışmalar sonucunda BODTO Meclisi tarafından oybirliği ile Konacık Mahallesindeki arazi üzerinde inşaat yapılmasına karar verilmişti.

BODTO Yeni Hizmet Binası tasarımı mimari proje yarışması süreci 03 Ağustos 2015'te başlamış, 24 Ekim 2015'te yarışmanın sonuçlanması ile hızlanmıştı.

Yarışmayı kazanan projenin uygulanması kapsamında 01 Mart 2016 tarihinde ihale ilanına çıkıldı. 21 Mart 2016 saat 17.00'ye kadar gelen ihale başvuruları ise 22 Mart 2016 saat 10.00'da gerçekleşen açık ihale usulüne uygun oturumla değerlendirilirken yapılan değerlendirme sonrasında ihaleyi alan firma ile 26 Mayıs 2016 tarihinde yapılan sözleşme ve yer teslimi ile yapı faaliyetine başlanılmış oldu.

29 Haziran 2016 tarihinde temel radye betonu dökülürken, 08 Ağustos 2016'da ise 2. bodrum kat tabliye betonu döküldü. Şu an itibari ile 1.bodrum kat perde ve kolon betonları dökülüp, 1. bodrum kat tabliye betonu kalıp imalatına başlandı. Önümüzdeki günlerde 1. bodrum kat tabliye betonu dökülerek, Eylül ortasına kadar tüm katların betonlarının dökülmesi planlanmaktadır. Yeni binamızın inşaatı yapılan planlamaya uygun bir şekilde hızla sürmektedir.

2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen BODTO Yeni Hizmet Binası inşaat süreci hakkında BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon; “ Başta BODTO ailesi, sonrasında tüm Bodrumluların heyecanla beklediği BODTO Yeni Hizmet Binası inşaatımız planladığımız sürelerde inşaya devam ediyor. Hizmet alanları üyelerin ve personelin rahat edebileceği şekilde olacak. Eğitim ve toplantı salonları, üyelerimizin kullanabileceği toplantı salonları ve konferans salonu gibi hizmet alanlarıyla Geleceğin Bodrum Ticaret Odası daha büyük, daha işlevsel, kaliteli hizmetler alınabilecek bir yapıya sahip olacaktır.” dedi.