Duyuru Arşivi
ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ
11.08.2016 15:53

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10 Ağustos Çarşamba günü, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Piyanist Eren Levendoğlu'nun düeti ile Myndos Antik taş ocağının sihirli ortamında gerçekleşen muhteşem konserle sona erdi. Festivalin yıllardır destekçisi olan ve kültür/sanat aktivitelerine önem veren Bodrum Ticaret Odasına da konser sonrasında bir teşekkür plaketi takdim edildi; plaketi, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya aldı.

Festivalin yaratıcıları, sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu ve festivalin sanat danışmanı, devlet sanatçısı, Piyanist Gülsin Onay, iki piyano için yazılmış eserlerden seçtikleri repertuarda, W.A. Mozart, F. Schubert ve D. Shostakovich'in eserlerini seslendirerek muhteşem bir finale imza attılar.

Program sunucusu tarafından Mozart'ın şu görüşleri dile getirildi:

“Duygularımı şiirle anlatamam çünkü şair değilim. Kendimi gölgeler ve ışıkla ifade edemem çünkü ressam değilim. Düşüncelerimi hareketlerle de açıklayamam çünkü dansçı değilim. Ama bunların hepsini müzikle yapabilirim, çünkü ben bir müzisyenim…”

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder ve BODTO çalışanları konsere aileleri ile katıldılar.  Keyifle izlendiği gözlenen, Bodrumluların ve bölgeye tatile gelen klasik müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser öncesinde festivale destek veren sponsorlara teşekkür plaketi verildi. “Avrupa'nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılan Festivalin kurumsal sponsoru olan Bodrum Ticaret Odası'na, Bodrum Klasik Müzik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Madelon Briet tarafından takdim edilen plaketi, BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya aldı.

2016 yaz sezonunda, 33 günde 28 konserle Türkiye'nin sanat gündeminde yerini alan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin final konserinde sahneye çıkan Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu, tarihi taş ocağını dolduran sanatseverlerin karşısına W.A. Mozart'ın “İki Piyano için Re Major Sonat, K.448” adlı eseriyle çıktılar. Bu eser, I. Allegro con spirito, 2. Andante ve 3. Molto Allegro başlıklarından oluşuyordu. İkili, daha sonra F. Schubert'ten bir eser seslendirdi. “Fa Minor Fantazi D940” adlı bu yapıtla ilk yarıyı sonlandıran sanatçılar, aradan sonra tekrar sahneye gelerek Dmitri Shostakovich'ten “İki Piano için Konçertino, op. 94”adlı eserle geceyi sonlandırdılar. Ancak festival alanını dolduran klasik müzikseverler, alkışlarla ikiliyi tekrar sahneye davet etti. Onay – Levendoğlu ikilisi bu defa bis yaparak J. Brahms'ın “Hungarian Dance no.5” adlı yapıtıyla gecenin ve festivalin son eserini seslendirdi.

Festival kapsamında eğitimler devam etti.
Gümüşlük Festival Akademisinde ise son konser 11 Ağustos Perşembe akşamı, 20:30'da Toprak Ev'de gerçekleşecek. Çeşitli okullardan, farklı yaş ve eğitim seviyelerinde Flüt masterclassına katılan 18 genç yetenek, verecekleri konserin ardından, eğitmenleri Bülent Evcil'in elinden sertifikalarını alacak. Bu yıl GFA bünyesinde gerçekleşen tüm öğrenci konserlerinin geliri bir sonraki yılın öğrenci bursuna aktarılacak.

www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org