ODALAR “TURİZM” İÇİN BİRARAYA GELDİ
23.06.2016 15:49

22 Haziran 2016 Çarşamba günü MUTSO ev sahipliğinde Muğla İli Ticaret Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. BODTO'yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ile Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder katıldı. İlin sorunlarının tespiti ve çözüme yönelik çalışmalar konusunda gerçekleştirilen toplantının ana konusu turizm oldu.

İl turizminin mevcut durumunun değerlendirildiği ve önümüzdeki yıl ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği konularının görüşüldüğü toplantıda, sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin rapor haline dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Konu hakkında Mahmut S. Kocadon, “2015 ve 2016 yılları turizm sektörümüz ve ekonomimiz içerisinde belirsizlikle geçen yıllar oldu. 2014 yılına göre sektörde yaşadığımız düşüşü ve nedenlerini Bodrum Ticaret Odası olarak raporladık. Bunu da sebepleri ve çözüm önerileriyle birlikte başta Muğla Valiliğimiz ve Turizm Bakanlığımıza, ilgili tüm yetkililere sunarak, takibini gerçekleştirmekteyiz. Temennim bayram tatiliyle sektörün canlanması ve kaybettiği umudu yakalayarak 2017 yılı için şimdiden çalışmaların yürütülmesidir.” dedi.

Toplantı sonunda tüm Odaların katkısı ile hazırlanacak rapor, Temmuz ayı içerisinde Valilik bünyesinde gerçekleştirilecek İl Turizm Koordinasyon Toplantısında gündeme taşınacaktır.