Duyuru Arşivi
BODRUM-KOS ARASI TİCARİ İŞBİRLİĞİ ARTIYOR
17.06.2016 16:52

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, son dönemdeki girişimlerle Bodrum ve Yunanistan'ın Kos Adası arasındaki ticari işbirliklerinin artmasını umduklarını bildirdi. Kültür-sanat, turizm ve ticaret konularında yapılması planlanan ortak çalışmalar için Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis ile görüşen Bodrum Belediyesi ve BODTO yöneticilerinden oluşan Bodrum heyeti, Kos'a yaptıkları ziyaretlerle bu konudaki çalışmalarına devam ediyor.

15 Haziran Çarşamba günü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon,BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç ile Bodrumlu turizm temsilcileri Kos Adası Belediye Başkanı George Kritsis'i makamında ziyaret etti. Yapılan Görüşmeye Kos heyetinden; Kos Turizmden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ilias Sifakis, Kos Liman Başkanı Sevastianos Maragos, Kos Belediye Başkan Yardımcısı Efterpi Papachristou,  Kos Belediye Başkan Yardımcısı Antonis Kritikos, Kos Belediyesi Meclis Başkanı Nikolaos Milonas, Kos Belediyesi Genel Sekreteri Nikolaos Manousis ile Kos Ticaret Odası Başkanı  Stefanos Gializis katıldı.

Kos heyetinin 10 Haziran Cuma günü gerçekleşen Bodrum ziyaretinde gündeme alınan  “İki bölgenin ekonomisine önemli katkılar sağlanması için ortak bir sekretaryanın kurulması, 2016 yılı turizm sezonunda karşılıklı yapılabilecek çalışmalar” konusu yeniden gündeme alınarak reel çalışmalar için harekete geçildi.

“Kos Adasını eviniz gibi hissedebilirsiniz…”

Bodrum heyetini “ Hoş geldiniz!” diyerek karşılayan Başkan Kyritsis, "Bodrum Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı ile diğer Türk iş adamlarını Kos'ta görmekten mutluluk duydum ve hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. İki yakada birbirine benzer sosyal yaşam ve kültürler var. Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı'nın da aileleri Kos doğumlu. Birbirimize çok yakınız. Kos ve Bodrum olarak ortak çalışmalar yapmak için Kos Belediyesince kuracağımız bir ekiple ikili ilişkilerimizi sıklaştırarak karşılıklı anlaşmalara da imza atacağız. Her iki tarafın yapacağı görüşmeler sonrası varılacak anlaşmalar kağıda dökülerek karşılıklı imzaların atılmasının ardından basın kanallarıyla da halkımıza duyurulacak. Hem ekonomi ve ticari konularda hem kültür ve sanat konularında ortaklaşa birçok etkinliği çok güzel bir şekilde başaracağımıza gönülden inanıyorum. Ben ve ekibim, sizleri aramızda görmekten son derece mutlu olduğumuzu tekrar belirterek sizleri her zaman şehrimize bekleriz. Kos adasını eviniz gibi hissedebilirsiniz çünkü biz sizleri çok seviyoruz." dedi.

Mehmet Kocadon: “2016 Bodrum Cup'a Kos'u da dahil etmekten mutluluk duyarız.”

Bu yıl 28'incisi düzenlenecek olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'na Kos etabını da dahil etmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, limana giriş-çıkış ve teknelerin bağlanmaları konusunda adası yetkililerinin kendilerine yardımcı olmalarını da rica ederek, "Bu yıl 17 Ekim 2016'da başlayacak olan Bodrum Cup'a geçen sene yaklaşık iki bin kişi katılmıştı. 2015 yılı etaplarından birisi de Leros adasıydı ve yarışa katılan bu iki bin kişi, Leros'a canlılık getirmiş, ada halkı ve esnafı da oldukça memnun kalmışlardı. Bu seneki yarışa katılım sayısının daha fazla olacağını düşünüyoruz ve Kos Adasına da bir etap koymak istiyoruz. Fakat limana giriş çıkış ve teknelerin bağlanmaları konusunda bize yardımcı olmanızı rica edeceğiz." söyleminde bulundu.

2016 Bodrum Cup'ta Kos adasını düşündükleri için Başkan Mehmet Kocadon'a teşekkür eden George Kyritsis, turizmi canlandırarak Kos esnafının nefes alacağını düşündükleri bu organizasyonda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Gerekli protokollerin imzalanması için Kos Liman Başkanlığı'nın Bodrum Cup Komitesi ile iletişime geçeceğini ve Bodrum guletlerini Kos'ta görmekten mutluluk duyacaklarını anlattı.

Mahmut S. Kocadon: “Turizm fuarlarında ortak stantlarda bir araya gelinebilir.”

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da, öncelikle davetleri için Kos heyetine teşekkür etti. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarında ortak stantlar açabileceklerini ifade eden Mahmut Kocadon, BODTO, Bodrum Belediyesi ve BOYTAV'ın katılacağı turizm tanıtım fuarlarında Kos adasını da aralarında görmek istediklerini ve fuarlara katılımlarında Ticaret Odası olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ekledi.

Kyritsis: “Bodrum'u Kos'tan ayrı görmemiz mümkün olamaz!”

Makam ziyaretinin ardından heyet, basın toplantısı için Kos Belediye Meclis Salonu'na geçti. Düzenlenen ortak basın açıklamasında, başlayan dostluk ve işbirliği görüşmelerini pekiştirmek amacıyla tekrar bir araya geldiklerini ifade eden iki Belediye Başkanı; sevgi, saygı ve samimiyet içerisinde geçen görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlanacağına inandıklarını aktardı. Ekonomiyle turizmdeki krizin atlatılabilmesi için ortak çalışmalarda bulunulması gerektiğini de belirten başkanlar, geç kalınmış olsa da karşılıklı imzaların en kısa zamanda atılacağının bilgisini verdi.

BODTO heyeti, görüşme sonuçlarını değerlendirerek özellikle ticari konulardaki işbirliği fikirlerinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalıştıklarının altını çizdi.