MUĞLA TEKNOPARK’TA SONA YAKLAŞILDI
08.06.2016 10:54

03 Haziran 2016 Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi(MSKÜ) bünyesinde kurulan Teknopark'ın 2. toplantısı Rektörlük Senato Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya BODTO'yu temsilen görevlendirilen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon katıldı.

Toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, belediye başkanları, sanayi, ticaret ve esnaf odaları başkanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri hazır bulundu.

Kamu-üniversite-sanayi işbirliğiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi(MSKÜ) bünyesinde oluşturulan Muğla Teknopark  A.Ş. 'nin yönetim kurulu belirlendi.

MSKÜ'de gerçekleştirilen toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, belediye başkanları, sanayi, ticaret ve esnaf odaları başkanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının gündem maddelerinde, şirket ana sözleşmesinin üzerinde mutabakat sağlanması ve Yönetim Kurulunun Belirlenmesi konuları yer aldı.

Bir ilin kalkınmasının, akılcı ve vizyonlu çalışmalarla gerçekleşeceğini söyleyen Vali Amir Çiçek” Muğla'nın sürdürülebilir ekonomisi ve gelişimi, anonim şirketlerinin ürünlerini bilimsel teknolojiyle markalaştırarak, Dünya pazarlarında yer almasıyla sağlanabilecektir. AR-GE ve bilimsel araştırma sistemiyle çalıştığımız takdirde her türlü engelin aşılacağının altını çizen Vali Çiçek, “Ortak akıl, kolektif hareket ile, Muğla'nın doğal güzelliğine bağlı turizm alanlarının yanında, işletmelerimiz  değişik alanlarda katma değeri yüksek yatırımlar ve çalışmalar yaparak alternatif turizmi güçlendirecektir.” dedi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “ Muğla'ya Teknopark'ın kazandırılması için 2013 yılından bu yana pek çok görüşme ve çalışma yapmıştık. Geçtiğimiz yıl ise Üniversite-Sanayi İşbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi ve girişimciliğin canlandırılması amacı ile bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulabilmesi için hazırlanan Yapılabilirlik Raporu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygun görülmüştür. Yenilenebilir Enerji, Sağlık-Turizm ve Gıda-Tarım ve Hayvancılık başlıklarında yetkinliği olacak Teknopark'ın Muğla için geç kalınmış bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Artık ticaret odalarımızla, özel sektörümüzün de katılımı ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize hız vereceğiz. Şimdiden özel sektör temsilcilerimizin katılımı oldukça umut vaad edici. Bodrum'dan Teknopark bünyesinde yer alan işletmelerimize teşekkür ediyorum. Katılan işletmelerin sayısının da giderek artmasını umut ediyorum. Muğla Teknopark'ın İlimiz adına önemli bir gelişim noktası olacağına inanıyorum.” dedi.

BODTO 500 hisse payı ile Teknopark için kurulan şirkete ortak oldu. Bu kapsamda BODTO adına Mahmut S. Kocadon Teknopark'ın yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Muğla Teknopark A.Ş.'nin 11 üyeden oluşan yönetim kurulunun başkanı Vali Amir Çiçek oldu.