Duyuru Arşivi
DÜNYA ŞİİR GÜNÜNDE BODTO’DA ŞAİRLER BULUŞTU
22.03.2016 12:27

Bodrum Kent Konseyi, Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu, Dünya Şiir Günü olan 21 Mart günü “Şiirini Kap da Gel ” isimli bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik Bodrum Ticaret Odası'nın sponsorluğunda gerçekleşti ve çeşitli okullardan gelen öğrencilerin şairlerle buluşmasını sağladı. Etkinlikte Bodrum'da yaşayan şairlerden, Özkan Mert, Erdal Alova, Cezmi Ersöz Güngör Tekçe ve Hamdi Topçu yer aldı.

Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu bu yıl “Şiirini Kap da Gel ” etkinliğinin ikincisini, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde  düzenledi. Bodrum Ticaret Odası'nın sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte,  Bodrum Yarımadası'nda bulunan pek çok okuldan kız ve erkek öğrenciler, kendi şiirlerini okudular.

“Okuyun, düşünün, sorgulayın!”

Etkinlikte Bodrum'da yaşayan şairlerden, Özkan Mert, Erdal Alova, Cezmi Ersöz, Güngör Tekçe ve Hamdi Topçu sırayla konuşma yaparak gençlere seslendi. Açılış konuşmasını yapan Özkan Mert, “Şiir tüm insanların ortak paydası onları birbirine bağlayan dev köprüdür.” diyerek merak, duyarlılık ve yetenek ile özgür düşüncenin önemine değindi ve şiirin temel işlevinin sorgulamak olduğunun altını çizdi.

Gençlere, “Okuyun, düşünün, sorgulayın!” diyerek seslenen Özkan Mert, Bodrum şiirini okudu.

Şairlerden sevgi çağrısı!

Şair Cezmi Ersöz, giderek duygulardan uzaklaştığımıza ve dünyadaki karmaşanın derin sevgisizlikten kaynaklandığına vurgu yaparken, Şair Erdal Alova ise “Şiirde gerileme var deniyor, ancak bu doğru değil. Çağımız görsellik çağı. Sinema, TV gibi görsellikler, şiiri belki ikinci plana itmiş olabilir ancak şiirin yok olması mümkün değil. Şiirin zamanı yoktur. Görselliği yeneceksek, hep birlikte yeneceğiz” diyerek Karya ve Bodrum üzerine bir şiirini okudu.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ise konuşmasında dünyanın ilk kadın direnişçilerinin Karyalı olduğuna dikkati çekerek, “Dünyayı değiştirecek olan kadındır! Şiir hep vardır ancak kimi zaman toplumlar şiirini yitirirler… Tekrar şiirimizi bulmak için kadınlara ihtiyacımız var!” dedi.

Şairlerin ardından birer şiir okuyan ortaokul ve lise öğrencilerine etkinlik bitiminde Özkan Mert, Erdal Alova, Cezmi Ersöz, Güngör Tekçe ve Hamdi Topçu tarafından şiir kitapları dağıtıldı.