Duyuru Arşivi
BODRUM LELEG YOLU AÇILDI
26.03.2016 19:02

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 26 Mart Cumartesi günü Pedasa Antik Kentinde düzenlediği törenle, Bodrum Leleg Yolu Projesi kapsamında hazırladığı yürüyüş yollarının 1. etabını açtı. Açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından Bodrum Leleg Yolu'nun 8 km'lik bölümü 150 kişinin katılımı ile yürünürken tarihi ve doğal güzellikler keşfedildi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı açılış töreninde, Muğla CHP Milletvekili Dr. Nurettin Demir, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla Orman İlçe Şefi Önder Barut, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Proje İzleme Uzmanı Mustafa İlhan ve Mehmet Yasin Kartal, BODTO Meclis Üyeleri, Bodrumlu Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve doğaseverler yer aldı.

“Bodrum'da turizm sadece deniz, kum, güneşten ibaret değil.”

Açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum'da turizmin sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını, özellikle de 12 ay turizm hedefiyle başta tarih ve doğa sporları konusunda gelişmenin önemini sayısal verilerle anlattıktan sonra proje hakkında şunları söyledi: “2015 yılından beri, Bodrum Ticaret Odamızın sürdürdüğü yoğun bir çalışma sonucunda, GEKA desteği ile bugün Bodrum Leleg Yolu Projesinde uygulama aşamasına gelindi. Büyük bir heyecanla, Bodrum Leleg Yolumuzun 1. Etabını açıyoruz! Bu konuda bize destek veren, başta Muğla Valisi Amir Çiçek'e, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'a, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik'e, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata'ya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a ve bugün açılışımızı gerçekleştirdiğimiz alanın mülk sahipleri Sabiha Serçe ve ailesine teşekkürlerimizi sunarız." dedi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, Bodrum'un tarihi güzelliklerine dikkat çekerek “185 km'lik bu yolu turizme açarak bölgemizin doğal yapısının, tarihsel dokusunun korunmasını hedefliyoruz. Bu projeyle Bodrum'a yeni bir alternatif turizm yolu kazandırıyoruz.” dedi.

BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven proje hakkında teknik detayları paylaşarak, “Bodrum Leleg Yolu projesinde BODTO'ya destek olan ve bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

TOBB'u temsilen, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise, il merkezindeki ve ilçelerdeki Odaların, alternatif turizme katkı sunmak için çalıştıklarını belirtti. 2013'te BODTO ortaklığıyla hayata geçen Karia Yolundan sonra Muğla İlinin Leleg Yolu ile zenginleştiğini vurguladı.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise "Turizmin bu kadar sıkıntılı olduğu süreçte böyle güzel bir etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada büyük bir tarih yatıyor. Bodrumluların bu bölgeye sahip çıkmasını rica ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Pedasa Çukursarnıç-Konacık tarihi yolu takip edilerek yürüyüş Bodrum AKUT ve 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneğinin desteğiyle, Leleg dönemi kalıntıları, Bodrum'un doğal peyzajı görülerek parkur tamamlandı.