MEMLEKETİM PORTALI KARİYER İMKÂNLARI HAKKINDA
09.03.2016 09:44

Türkiye Odalar ve BorsalarBirliği'nden odamıza gelen yazıda, Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendiaralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli birçerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatanile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkân sağlamak amacıyla, DışişleriBakanlığı tarafından "Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı"adıyla önemli bir çalışmanın yürütülmekte olduğu belirtilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı ve TOBBarasında 07.05.2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde,TOBB'un söz konusu Portalın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkinçalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızınyoğunlukla kullanacağı Portal'da, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın,Türkiye'de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla,Türkiye'de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkânlarının yayılmasıöngörülmektedir.

Bu çerçevede, ters beyingöçüne katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşıyan bu çalışmayla, Odamızüyesi olan şirketler, kariyer imkânlarına ilişkin duyurularını, yurtdışındayaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayanvatandaşlarımızın üye şirketlerde istihdam edilmesine imkân sağlanacaktır.

Bu sayede yurtdışında doğupbüyüyen, birçok donanıma sahip olan ve üye şirketlerimiz acısından farklıpazarlara açılmalarına imkân sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarımızdadaha fazla görev alabilme imkânı bulabileceği bildirilmiştir.

Üyelerimizin kariyerimkânlarına ilişkin duyurularını ilgili Portal'da yayınlanması içinsenem.yavas@tobb.org.tr e-posta adresine bildirmeleri gerekmektedir.