Duyuru Arşivi
MUĞLA’NIN İMALAT SANAYİ ENVANTERİ OLUŞTURULUYOR
12.02.2016 11:07

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında Muğla Ticaret ce Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde başlayan projenin ortaklığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yürütüyor.

Proje iştirakçileri arasında ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Muğla İl Müdürlüğü, Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Marmaris Ticaret Odası yer alıyor.

'Muğla İli İmalat Sanayi Envanteri Projesi' için çalışmalar başladı. GEKA'dan destek almaya hak kazanan proje, Muğla İlimizin imalat sanayi potansiyelinin ölçülmesi, bu konuda Muğla'ya yapılması gereken yatırım fırsatlarının değerlendirilecektir.

Nisan ayı ortasına kadar sonuçlandırılması planlanan proje kapsamında Muğla ilinde bulunan beş ve daha fazla çalışanı olan imalat sanayi firmasıyla yüz yüze görüşme anket tekniği ile görüşülerek ilin imalat sanayi potansiyelinin, sektör çeşitliliğinin ve kapasitesinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. KOCADON, Muğla ili için tüm Odaların birlikte hareket ettiğini belirterek, “Bütüncül bir çalışma ile tüm il geneli için sanayimizin gelişimi için neler yapabileceğimizi bilimsel yöntemlerle ortaya çıkaracağız. Bu nedenle anket çalışması yapılacak üyelerimizin ihaleyi alan Etik K2 Araştırma ve Danışmanlık firmasına anket çalışmalarının yürütülmesinde destek olmasını, firma anketörleri dışında kimseye bu konu hakkında bilgi verilmemesini rica ediyoruz” dedi.

Yapılan ihale sonucunda Etik K2 Araştırma ve Danışmanlık firması ile anlaşılmış olup firmaları ziyaret edecek anketör listesi şu şekildedir:

1. Onur Ağyüz
  2. Seval Dal