Duyuru Arşivi
EMITT FUAR KATILIMI TAMAMLANDI
04.02.2016 11:00

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında gösterilen EMITT Fuarında (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) 3 numaralı holde 104 m2'lik bir alana kurulan Bodrum standı iş görüşmelerine platform oluşturdu.

28 Ocak, Perşembe günü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve BODTO Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'nin oluşturduğu "Turkuaz Kıyıları” sloganıyla ortak bir kokteyl düzenlenerek çok sayıda turizmci ağırlandı.

TUI Bodrum Standında

Fuar boyunca yaklaşık 1200 kişiyi ağırlayan Bodrum standı birçok iş toplantısı için platform oluşturarak Bodrumlu turizmcilerin farklı sektörlerden uzmanlarla bir araya gelmesini sağladı. Standı ziyaret ederek görüşmelerde bulunan firmalar arasında TUI'de vardı. TUI satın alma müdürü, standın özel toplantı bölümünde çeşitli Bodrum firmaları ile uzun süre fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca Dubai merkezli firma temsilcileri ile Bodrumlu acente sahipleri 2016 yaz sezonu için planlamalar yaptı.

Bodrum standına ev sahipliği yapan, GEKA ve Muğla İli standını ise ayrıca ziyaret eden BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Bodrum standında özellikle, fuarın ikinci günü konaklama sektöründen yetkililer ile tur operatörlerinin buluştuğunu ve bazı firmaların anlaşmaya vardığını belirterek şöyle dedi: “Standımız fuarın ilk gününden beri ilgi görüyor. İlk gün, kokteylimizde yaklaşık 700 kişiyi ağırladık, ikinci gün standımız iş adamları için buluşma noktası oldu. Bu Bodrum Ticaret Odası olarak bizleri çok sevindirdi, turizmde yaşanan çeşitli krizlerinde yanı sıra böyle gelişmeleri görmek bizlere umut veriyor.”

Bodrum standını ziyaret eden isimler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Muğla Valisi Amir Çiçek, Uşak Vali Yardımcısı H. İbrahim Ertekin, Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ ve Nurettin Demir, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla İl Turizm Müdürü Veli Çelik, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, GEKA yetkilileri, basın mensupları ve çok sayıda turizmci yer aldı.

Bodrumlu İşletmeciler Halkı Sevindirdi

Fuarın 2. ve 3. Günü, Bodrum standında geleneksel hale gelen hediye çekilişleri devam ederken, Grand Yazıcı, Zeytinada, Önderhan, Kefaluka gibi Bodrum otelleri tarafından bedava konaklama, Atılay Balık restoranı tarafından yemek, Ramses Yatçılık tarafından ise 6 kişiye mavi yolculuk hediyesi sunuldu. Fuar süresince, 1 tona yakın basılı tanıtım materyalinin yanı sıra, Bodrum mandalinası, mandalina lokumu ve mandalina kolonyası dağıtıldı.

EMITT fuarında Bodrum standı fuarın son gününe kadar dikkat çekmeye ve konuklarını ağırlamaya devam etti.

BODTO, fuar katılımına 13-21 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan CNR Avrasya Boat Show ile devam edecek.