Duyuru Arşivi
MARMARİS APİTERAPİ 2015
13.11.2015 13:37

Marmaris Ticaret Odası katkıları ile; “Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu” 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında D-Resort Grand Azur Otel Marmaris'te düzenlenecektir.

Sempozyum sürecinde arıcılık sektörü ile apiterapinin tüm paydaşlarının buluşması, tıp hekimleri başta olmak üzere sağlık sektörü ile değerli arıcılarımızın teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra ilgili konularda da deneyimlerini arttırmaları hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda, Marmaris'te konaklama ağırlıklı bir katılım sağlanarak “Çam Balı”nın tanıtımının arttırılması ülkemiz ve uluslararası apiterapi ile ilgili konu ve sorunlarının, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katılımı ile apiterapinin tam anlamıyla uygulayıcı “tıp hekimleri” ile “üretici” arıcı dostlarımızın buluşması sağlanacaktır.

“Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu”nda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Sempozyumda ana konu olarak iki tema üzerinde durulması planlanmaktadır: Üretim teknolojisi: arı ürünleri ve apiquality; İnsan sağlığı açısından apiterapide arı ürünleri kullanımı. Bu konular çerçevesinde arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı bulacaklardır.

Sempozyumda; TC Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarından “Apiterapi” ile ilgili araştırmaya dayalı çalışmalara yer verilecektir.

Ülkemizde üretilen çam balımızı dünyaya tanıtmak ve diğer ülkelerde üretilen bazı ballar gibi markalaşması hususunda katılımcılara aktarılması hedeflenmektedir.

Sempozyum Muğla Valiliği, Marmaris Ticaret Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Apiterapi Derneği destekleri ile gerçekleştirilecektir.

1.Gün  20 Kasım 2015 Cuma  saat 14:00 de Arı yetiştire uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından bölgemizde bulunan arıcılara yönelik gerçekleştireceği modern arıcılık teknikleri ve arı yetiştirme uzmanlığı konferansı verilecektir.

2. ve 3. Gün ( 20 – 21 Kasım) ise konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katılımı ile apiterapinin tam anlamıyla uygulayıcı “tıp hekimleri” ile “üretici” arıcı dostlarımızın buluşması sağlanacağı önemli paylaşımların gerçekleşeceğini düşündüğümüz sempozyumumuzda sizleri aramızda görmekten onur duyacağız.

Sempozyum programı için tıklayınız.