AKDENİZ’İN EN BÜYÜK DENİZ ŞENLİĞİ
27.10.2015 10:21

27. Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları

27. kez düzenlenen, Akdeniz'in en büyük deniz festivali, The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları, Bodrum'dan Yunan adası Leros'a doğru dostluk köprüsü kurdu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'da Müsgebi adlı teknesiyle Gulet kategorisinde yarıştı.

The Bodrum Cup Yelken Yarışları, çeyrek asırlık bir gelenek halinde, her yıl Ekim ayının 3. haftasında yerli ve yabancı deniz tutkunlarının yoğun katılımlarıyla devam ediyor. 19 – 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 27. The Bodrum Cup renkli görüntülere sahne oldu.

Mahmut Kocadon: “Bu organizasyon denizcilerin sezon sonu düğünü”

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, organizasyonun her yıl daha da geliştiğini ifade ederek, "Bu organizasyon denizcilerin sezon sonu düğünü. Bunu bir Bodrum düğünü gibi kutlamak lazım, herkesin gelip katılması lazım ki sezonu bir düğün havasıyla bitirelim.Ben 2005 yılında Bodrum Ticaret Odası Başkanı oldum, o günden bugüne elimizden gelen her destek ile Bodrum Cup'a yardımcı oluyoruz. Bundan sonra da Bodrum Cup'a elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Ben bu yarışa katılan tekne sahiplerini, yelken severleri tebrik ediyorum. " dedi.

Kampana çalındı yarış başladı

27. The Bodrum Cup öncesi kortej yapıldı. Ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar sebebiyle, sessiz bir şekilde gerçekleşen kortej yürüyüşüne, organizasyon komitesinin yanı sıra yerli ve yabancı gruplar, yarışlara katılan takımlar, denizciler ve yarışlara ilgi gösteren çok sayıda vatandaş katıldı.

Ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve geçtiğimiz yıl görevi devreden Bodrum Cup kurucusu Erman Aras, kampanayı birlikte çalarak Akdeniz'in en büyük deniz şenliği olan  27. Bodrum Cup'ı başlattı.

122 tekne, 1500'ün üzerinde katılımcı

Yarışın ilk günü Bodrum Belediyesi Sadun Boro etabı öncesi  Muğla Valisi Mustafa Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hayatını kaybeden denizciler için denize çelenk bıraktı. Çelenk töreninin ardından 11.30'da verilen start ile 27. The Bodrum Cup'ın ilk etabı olan Bodrum - Gümüşlük arasındaki Bodrum Belediyesi Sadun Boro etabı yapıldı. İlk etapta rüzgarın 14 deniz mili şiddetinde olması yarışmacılar arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Odamızın destekçilerden biri olduğu,122 tekne ve 1.500 ün üzerinde katılımcıyla başlayan The Bodrum Cup 19-24 Ekim tarihleri arasında 5 etapta yapıldı.

18 Ekim'de düzenlenen Dino Cup, 19 Ekim'de açılış töreni, 20 Ekim'de Sadun Boro Bodrum Belediyesi etabı (Bodrum Gümüşlük),

21 Ekim'de TAV Passport etabı (Gümüşlük – Leros),

22 Ekim'de TÜRSAB etabı (Leros – Leros) ve

24 Ekim'de ise Technogym etabı (Yalıkavak – Bodrum) ile sona erdi.

23 Ekim için planlanan Palmarina Bodrum Etabı (Leros-Yalıkavak)  ise yeterli rüzgar olmadığı için Bodrum Cup Yarış Komitesi tarafından iptal edildi. Yarışmacılar o gün yelken açamadan Yalıkavak'a ulaştı.

27. Bodrum Cup, Alondra'nın oldu

Bir hafta boyunca, iki ülkede, deniz ve karada yarış atmosferinin yanı sıra bir “festival” şeklinde gerçekleşen 27. Bodrum Cup finali, Alondra'nın birinciliği ile sonuçlandı.

İçmeler'deki ATM Türkmen Tersanesi Hangarı'nda Ayhan Sicimoğlu & All Latin All Stars konseri eşliğinde düzenlenen ödül töreninde dereceye girenler kupalarını aldı.  Alondra'nın şampiyon olarak bitirdiği 27. Bodrum Cup'ta diğer kategorilerde birinciler şöyle belirlendi:

GENEL KLASMAN

ALONDRA