BODTO YENİ HİZMET BİNASI YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
26.10.2015 13:59

Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması Kolokyum ve Ödül töreni 24 Ekim 2015 Cumartesi günü BODTO Konferans Salonunda gerçekleşti.

03 Ağustos 2015'te başlayıp, 05 Ekim 2015'te son bulan başvurulardan sonra, Proje Yarışması Kolokyum ve Ödül Törenine, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç ve Orhan Dinç ile BODTO Meclis üyeleri başta olmak üzere, BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, Jüri Başkanı Ersen Gürsel ve jüri üyeleri Avni Alçın, Baran İdil, Oğuz Develi, Murat Artu ve Hamdi Erdoğan ile mimarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Bodrum'un artan ekonomik hareketliliği ile gelişen ticari yapısı nedeniyle, üyelerine hizmet verilen binanın artık ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiğini belirtirken, yer tahsisi konusunda Bodrum Belediyesine ve yarışmanın düzenlenmesinde ve değerlendirilmesinde destek olan Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile jüri üyelerine teşekkürlerini sundu. Yeni hizmet binasının tüm Bodrum'u kapsayan ve tüm yarımadanın ihtiyaçlarını cevap verebilecek nitelikte olmasına önem verdiklerini belirten Mahmut S. Kocadon, “BODTO olarak daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

Jüri Başkanı Ersen Gürsel, yarışmanın amacından başlayarak, tüm süreçleri değerlendirerek, mimari tasarımların özellikle de kamu hizmeti veren bu tür kurumların yapılarının öneminden bahsederek, BODTO'nun yeni hizmet binası için gerçekleştirdiği bu yarışmanın, hem ulusal anlamda teşvik edici ve örnek alınası bir çalışma olduğunu vurguladı. Bodrum genelinde ve ticaret odaları arasında ilk olması nedeniyle de özel bir yarışma olduğu söyleyen Ersen Gürsel, değerlendirme raporu ile jürinin uygulamalarını anlattı.

Yarışmaya katılan mimarların sorularının yanıtlandığı kolokyumun ardından, değerlendirme sonucunda derece alan katılımcılara ödülleri verildi.