Duyuru Arşivi
SELİN YARALARININ SARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
28.09.2015 16:16

22 Eylül 2015'te yaşadığımız sel nedeniyle yaşanan sorunların ivedilikle çözümü için Bodrum'daki meslek örgütleri Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlarının katılımı ile 28 Eylül 2015 Pazartesi günü BODTO'da toplantı düzenlendi.

Toplantıda BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Bayram arifesi yaşanan sel felaketi başta yaşayan halkı ve işletmelerimizi olumsuz etkiledi. Uzun bir bayram döneminde yaz sezonunun son günlerinde daha hareketli bir ticari dönem yaşanmasını beklerken sel nedeniyle bayram tatili Bodrum'da işletmelerimizin beklentilerini karşılayamadı. İşletmelerde yaşanan maddi kayıpların bir an önce çözümü için bugün toplandı. Uzun tatil nedeniyle ilgili ve yetkililere ulaşmak da zorluk yaşadık. Üyelerimiz bizden bu konuda acil çözüm bekliyor.” dedi.

Üyelerin yaşadığı sorunlar ve mevcut durum hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra, Bodrum'un afet bölgesi ilan edilip edilemeyeceği, yasal koşullara uygun olmadığı görüşülürken, halkın ve işletmelerin yaşadığı olumsuzlukların giderilmesi için tüm STK'ların üzerinde çalışması kararlaştırıldı.

Kurumlar olarak neler yapılabilir konusu toplantı katılımcıları tarafından görüşülerek karara bağlanmış olup, yapılacak gerekli çalışmalara için hızlı sonuç alınması için 28 Eylül 2015'te Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile görüşme yapılarak koordineli çalışmalara başlanmıştır.

AKP Muğla Milletvekili adayları Nihat Öztürk ve Mehmet Tire,  AKP Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve beraberindeki heyet BODTO'yu ziyaret ederek, işletmelerin yaşadığı sorunların hızlı bir şekilde çözümü için görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Yaşanılan bu felaket nedeniyle Tüm Bodrum halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.