Muğla Odaları Haberler
BAŞKAN KARAKUŞ, B20’Yİ DEĞERLENDİRDİ
11.09.2015 17:00

TOBB'un ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilen “B20 Türkiye Konferansı”nı değerlendiren MUTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, bu yılki B20 organizasyonunda geçmiş yıllara oranla daha kapsayıcı ve aktif bir politika izlendiğine işaret etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, TOBB'un ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen “B20 Türkiye Konferansı”na katıldı. 3 gün süren toplantılar sonunda B20, Çin'e devredildi.

3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “B20 Türkiye Konferansı”nı değerlendiren MUTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, B20 başkanlıklarının bu yıla kadar hükümetlere bağlı bakanlıklar nezdinde gerçekleştirildiğini, bu yıl ise ilk kez bir sivil toplum örgütü başkanının B20'ye başkanlık ettiğini, bu görevi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun üstlendiğini ifade etti.

Bu yılki B20 organizasyonunda geçmiş yıllara oranla daha kapsayıcı ve aktif bir politika izlendiğine işaret eden Başkan Karakuş, “Hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkelerde 9 ay içerisinde çeşitli toplantılar yapıldı. TOBB ev sahipliğinde yapılan B20 toplantılarında KOBİ'ler ve girişimciler için ilk defa özel görev komiteleri kuruldu. Sonuç bildirgesi ise oldukça özet bir şekle getirildi ve toplam 19 tavsiyeden oluşan sonuç bildirgesi Cumhurbaşkanlığına takdim edildi” dedi.

Önümüzdeki yıl B20'ye ev sahipliği yapacak olan Çin'in çalışmalarına da destek olunacağını kaydeden Başkan Bülent Karakuş, “Sonuç olarak, G20'nin iş dünyası ayağını temsil eden 'B20 Türk Konferansı' çok başarılı geçti ve sonunda ortaya konulan politikalar çok kapsamlı ve iş dünyasının sesini güçlü bir şekilde ifade eder nitelikteydi” şeklinde görüş belirtti.

B20 Türkiye Konferansının değerlendirme toplantılarında birçok ülkenin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ekonomi Bakanlıkları ikili görüşmeler gerçekleştirirken, bu ikili görüşmeler kapsamında Gine Odalar Birliği Başkanı ve Arnavutluk Odalar Birliği Başkan Yardımcısı ile görüşmeleri de TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş yürüttü.