Duyuru Arşivi
BODTO AĞUSTOS AYI MECLİSİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
02.09.2015 14:56

Her ay olağan ve gündemli olarak toplanan BODTO Meclisi, Ağustos ayı faaliyetleri ve mizan işlemlerinin görüşülmesi amacıyla 27 Ağustos 2015 Perşembe günü toplandı.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın başkanlığını yürüttüğü toplantıda, açılış konuşmasını yapan İlhan Ersan, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Odamızın ilk genel sekreteri Mustafa Karaöz'ü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon'un babası Bekir Şerif Kocadon'u rahmetle andığımızı belirtirken, meclis toplantısında depremlerin bulutlarla ilişkisi hakkında NASA'da da araştırmalarını sürdüren Ronald Karel sunumunu gerçekleştirdi.

Ronald Karel, deprem olmadan önce, bulutların şekilsel, yoğunluk ve hareketliliğine bağlı olarak normalden farklı hallere geçiş yaptığını, bunları da uydu fotoğrafları ve gökyüzü hareketliliklerini incelediği dönemlerde gözlendiğini belirtti. Bu konuda hazırladığı bilimsel makaleleri olduğunu da vurgulayan Karel, bu konuda NASA ile yaptığı görüşme sonucunda, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin de desteklerinde İzmir bölgesinde kurulacak ısı ve bulut hareketlerini gözlemleyip, kaydedecek istasyonlar kurularak, İzmir bölgesinde bu konudaki tezinin bilimsel olarak kanıtlanacağını söyledi. NASA'nın verdiği destekle yapılacak çalışmanın, tüm dünyaya yayılması için ciddi bir altyapı ve sermayeye ihtiyaç olduğunu anlattı.

BODTO meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Ronald Karel'in sunumunun ardın, toplantı gündem maddelerine geçildi.

Ağustos ayı Odamız faaliyet ve çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon sunduktan sonra, Temmuz ayı mizanı oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıdan bazı konu başlıkları ise şöyledir;

·         Eğitim Öğretim takviminde Kurban Bayramı nedeniyle açılış tarihinin ertelenmesi

·         GEKA Mali Destek Programı kapsamında BODTO Projesi olan “Bodrum Leleg Yolu”nun destek alması

·         2014 yılı Vergi Rekortmenleri

·         Turizm Bölgelerinde yapılması planlanan ve son günlerde görüşülen “Turizm Serbest Bölgeleri”