Duyuru Arşivi
2015-2016 ÖĞRETİM YILI 28 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
24.08.2015 09:02

Bodrum Ticaret Odası'nın 2012 yılından bu yana yürütmekte olduğu, iç turizmin gelişmesi amacıyla eğitim-öğretim ve sınav takviminin yeniden düzenlenmesi yönündeki çalışmalar bir çok kez ilgili kurumlarla paylaşılarak, planlamanın yapılması yönündeki talepler iletilmiştir.

2015-2016 yılı eğitim-öğretim takviminin 14 Eylül 2015 tarihinde başlaması, hemen ardından ise, 24 Eylül 2015'te Kurban Bayramı tatilinin yaşanacak olması nedeniyle, yerli turistin Bayram tatilini geçirmek için turizm kentlerini daha tercih edilebilir hale getirilmesi için başta Muğla Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan yazışmalar ve görüşmeler yürütüldü.

Tüm bu çalışmaların sonucunda, diğer turizm kentlerinin yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğinin alınarak kamuoyu yaratılmasıyla, konu Başbakanlık tarafından da değerlendirilerek, 2015-2016 eğitim öğretim takviminin 28 Eylül 2015'te başlaması uygun görüldü.

Başta Bodrum olmak üzere, yerli ziyaretçilerin iç turizm faaliyetlerinin süresinin uzatılması, ekonomik açıdan hareketliliğin de süresinin uzamasını sağlayacak, bu da işletmelerimizin ve bölge halkının sosyo-ekonomik açıdan gelirlerinin artmasını destekleyecektir.

Bu çerçevede BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. KOCADON, “TOBB 7. Ekonomi ve Ticaret Şurası gibi birçok platformda bu konuyu gündeme taşımıştır. Bu kapsamda eğitim öğretim ve sınav tarihlerinin turizm sektörüne göre yeniden planlanarak, Mayıs ayı sonunda sınavlarla birlikte eğitim öğretim takviminin tamamlanıp, Eylül sonu itibariyle takvimin başlaması yönündeki talebimiz için gerekli planlamanın yapılarak, uygulamaya geçilmesi için çalışma ve görüşmelerimiz devam edecektir.” dedi.