ODAMIZ YENİ HİZMET BİNASI İÇİN BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI AÇTI
03.08.2015 10:04

1977 yılında kurulan Odamız, 1998 yılından bu yana Yokuşbaşı Mah. Kıbrıs Şehitleri Cad. No:30 adresinden hizmetlerini sürdürmektedir. Üye sayımızın ve hizmet alanlarımızın artmasıyla, ekonomik ve sosyal hayata yön verme hedefiyle çalışmalarını yürüten Odamız, üyelerine ve paydaşlarına daha iyi hizmet sunabilmek için hizmet binasını yeniliyor. Bu kapsamda aşağıda detayları paylaşılan başlıklarla BODTO Yeni Hizmet Binası için bir mimari proje yarışması açıldı.

Gerek kanunla tarif edilen görevlerini yerine getirmek gerekse üyelerinin ve toplumun gelişimine katkı vermek üzere yaptığı yaygın faaliyetler için ihtiyaç duyduğumuz yeni bir Hizmet Binası ile Bodrum Mimarisini de yansıtmayı amaçlıyoruz.

Bu çerçevede, Bodrum Ticaret Odası tarafından Mimarlar Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciliğinin işbirliği ile açılan Mimari proje yarışmasının ilan tarihi 03.08.2015'tir. Son Proje teslim tarihi ise 05 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 17:00'dir.

Yarışma sonunda jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 1.'ye 20.000-TL, 2.'ye 15.000-TL, 3.'ye 10.000-TL ve 3 adet Mansiyon 5.000-TL ödül verilecektir.

Yarışmaya Başvuru Koşulları şöyledir;

Yarışma TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesine kayıtlı mimarlara açık bölgesel, sınırlı ve tek kademelidir. Yarışmaya katılacak yarışmacıların (Ekip olarak katılanların her birinin) aşağıdaki hususları yerine getirmesi şarttır. Ekip olarak katılanların, idare ile ilişkilerin yürütülmesi ile sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi ( Muğla Şubeye kayıtlı) olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilen sorumludur.

·         TMMOB Mimarlar Odası üyesi olmak ve meslekten men cezalısı durumunda olmamak,

·         Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak,

·         Jüri üyeleri (asli, yedek) ve raportörlerle, bunların 1. Dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,

·         Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak,

·         Şartname alıp, isim ve adreslerini yarışma raportörlüğüne kaydettirmek. Ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir.

·         Yarışmacıların TMMOB Mimarlar Odasına kayıtlı olmaları, şartnameyi alarak adres bırakmış olmaları zorunludur. Yarışmacılar, “Bodrum Ticaret Odası Kıbrıs Şehitleri ad. Yokuşbaşı Mah. No:30 Bodrum Muğla” adresine başvurarak şartnameyi temin edebilecekleri gibi www.bodto.org.tr web adreslerinden de şartnameye ulaşabileceklerdir. Şartname bedeli 250-TL'dir. Yarışmacılar bu tutarı, BODTO'nun Garanti Bankası Bodrum Şubesi IBAN NO, TR77 0006 2000 3090 0006 2991 04 nolu hesabına yatırdıklarına ilişkin belgeyi kimlik zarfı içine koyacaklardır.

Yarışma ve detayları hakkında bilgi edinmek isteyen kişi ve firmalar, Odamızdan bilgi alabilirler.

Yarışma hakkında sorularınız ve Yarışma şartnamesine ulaşmak için;

Nigar Başkaya-Bodrum Ticaret Odası

Kıbrıs Şehitleri Cad. Yokuşbaşı Mah. No:30 Bodrum-Muğla

0 (252) 3131694

www.bodto.org.tr

bodtoyarisma@gmail.com

BODTO Yarışma Evrakları için tıklayınız.

Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Muğla Bölgesel Mimari Proje Yarışması Sorular ve Cevapları için tıklayınız.