Duyuru Arşivi
BODTO BURSLU ÖĞRENCİLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
01.07.2015 14:44

Bodrum Ticaret Odası, çağdaş toplumlara ulaşma hedefi doğrultusunda eğitime verdiği desteği Burslarla devam ettirmektedir. Odamız, üyelerimiz için organize ettiği eğitim çalışmalarına Bodrum'da okuyan lise ve üniversite öğrencilerine sağladığı burslarla da destek vermektedir.

BODTO Meclis Üyeleri TOBB tarafından verilen huzur haklarını almayarak, Bodrum'da ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs vererek değerlendirmektedir. Odamız, 2005-2015 yılları arasında toplam 1.340 öğrenciye burs imkanı sağlamıştır.

Bugüne kadar Odamızın burs desteği verdiği öğrenciler, tıp, mühendislik, öğretmenlik, avukatlık, işletme ve idari bilimler dallarından mezun olarak iş hayatına adım atmıştır. Aynı zamanda 2006 yılından bu yana her yıl lise ve üniversiteye geçiş sınavlarında başarılı olan öğrencilerimiz için ödül töreni düzenlemekteyiz. Ödül töreniyle öğrencilerimizin başarılarının farkında olduğumuzu, bu nedenle başarılarının devamında onlara küçük de olsa yanlarında olduğumuzu hissettirmek öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmaktadır. Öğrencilerimizin bu önemli başarıları Bodrum'un geleceği için oldukça önemlidir.

Odamızın burs hizmetiyle eğitimini tamamlamış, oldukça başarılı ve güzel sonuçlar elde etmiş öğrencilerimizin başarı hikayeleri diğer öğrencilerimizi de teşvik edici yöndedir.

Odamız aynı zamanda, Bodrum yarımada genelindeki okullardan gelen talepler doğrultusunda, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için destek vermektedir. Bir çok okulumuzun fotokopi makinası, projeksiyon, boya, inşaat, makine ve ekipman gibi ihtiyaçları BODTO tarafından karşılanmıştır.

ÇYDD Bodrum Şubesi'nden BODTO'ya Teşekkür Ziyareti

Bodrum Ticaret Odası olarak, 2006 yılından bu yana Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Borum Şubesi ile de 2006 yılından bu yana “bir ışık da sen yak” çalışmaları kapsamında burs çalışmaları devam etmektedir.

01 Temmuz 2015 Çarşamba günü ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadiye Sarıtosun, Sayman Üye Canan Özgezgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Tan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder'i makamında ziyaret etti.

2015 yılı etkinlikleri ve bu yıl 19.'su gerçekleşecek yaz etkinliği konusunda bilgi verildi.

Anadolu'da ilçe ölçeğinde kurulan ilk ÇYDD Şubesi olan Bodrum ÇYDD, 23. Yılı kapsamında destek veren kurumları ziyaret ediyor. Bu çerçevede her yıl ÇYDD'li 40 öğrenciye burs imkanı sağlanırken,  BODTO'ya verdiği destekten ötürü teşekkür plaketi sunuldu.

ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadiye Sarıtosun “ Derneğimize yaptığınız destekler için, minnettarız, çocuklarımızın neşesini ve mutluluğunu paylaşmanızı diliyoruz. Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş toplum olmak istiyoruz. Bu kapsamda 325 öğrenciye eğitim bursu sağlarken, daha pek çok eğitim projesini de yürütmekteyiz.” dedi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Eğitime verilen her desteğin geleceğimizin daha sağlam temellere oturmasına sebep olacağını biliyor ve imkanlar elverdiğince öğrenci okutmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadiye Sarıtosun, “bir ışık da sen yak” burs çalışmaları kapsamında Dernekten detaylı bilgi alabileceklerini, destek vermek isteyenlerin 0538 811 2339 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.