Duyuru Arşivi
İŞVEREN VE İŞ ARAYAN HERKES UMEM PROJESİ’NE
30.06.2015 12:06

2011 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında başlayan UMEM Projesi, bölgemizde de uygulanmaktadır.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir.

Proje ile işsizlik ve mesleksizliğin önüne geçilebilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi” başlatılmıştır.

Proje videosu

Proje kapsamında iş arayanlar, işverenlerin talepleri doğrultusunda açılan kurslara katılarak, meslek eğitimi alırken, işverenler eğitimli personel istihdam etmeleri ile hem daha kaliteli hizmet sunarken, hem de projeye katılımından dolayı sigorta prim desteğinden faydalanacaktır.

Bu kapsamda meslek eğitimi alarak iş arayanlar ve eğitimli personel istihdam etmek isteyen üyelerimizin Odamıza ulaşmasını rica ederiz.