TSE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
10.06.2015 12:15

TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından 21 Mayıs 2015 Perşembe günü İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bilgilendirme eğitimi toplantısı gerçekleşti.

'Kalite Yönetim Sistemi- TS EN ISO 9001, Çevre Yönetim Sistemi -TS EN ISO 14001,İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi- TS 18001' standardlarının yeni versiyonunun revizyon eğitimi toplantısına Ege Bölgesinde faaliyet gösteren ve TSE tarafından belgelendirilmiş kurum ve kuruluşlar katıldı. 2005 yılından bu yana kalite çalışmalarını yürüten ve bölgemizdeki ticaret ve sanayi odaları arasında ilklere imza atan Bodrum Ticaret Odası olarak bilgilendirme eğitimine Odamız personelleri de katıldı.

Ege Bölge Koordinatörü Ömer Eyüboğlu'nun yaptığı açılış konuşmasında TS EN ISO 9001, TS EN ISO 14001,TS 18001 standard revizyon çalışmalarında ISO bünyesindeki Teknik Komite tarafından son aşamaya gelindiğini ve 2015 yılının son çeyreğinde yayınlanmasının planlandığını söyledi.

TSE İzmir Sistem ve Belgelendirme Müdürlüğü denetçilerinde Mithat Doğuel tarafından yapılan sunumda Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartları yeni revizyonları, yeni yönetim sistemleri belgelendirme alanları, personel belgelendirme konuları ve inovasyon projeleri ile EN 45001 'e geçiş süreçleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Bodrum'da faaliyet gösteren ve kalite sistemlerini kullanan üye işletmelerimizin, kullandıkları sistemleri 2015 yılı sonunda revize edileceğinden, 3 yıl içerisinde geçerli olan tüm dokümanlarını güncel revizyona uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda Odamız tarafından gerekli bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri planlanarak yürütülecektir.