Duyuru Arşivi
BODTO’dan Su Jeti ve Flyboard Yarışına Tam Destek
14.05.2015 09:47
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim kurulu başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un öncülüğünde 13 Mayıs Çarşamba günü BODTO'da “Bodrum Su Jeti ve Flyboard Yarışları” konusunda bir basın toplantısı gerçekleşti.
Toplantıya Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, BODTO Meclis Üyesi Zeki Özkeskin, BODTO 1 Nolu Meslek Komitesi Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, TMF federasyon üyeleri ile basın mensupları katıldı
Mahmut Serdar Kocadon açıklaması sırasında, geleneksel turizmin dışına çıkarak yeni bir trend olan alternatif turizme yönelmenin gerekliliğini vurguladı ve “İki senedir TMF'nin Bodrum'da düzenlemiş olduğu Su jeti ve bu sene eklenen Flyboard yarışlarına BODTO olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Amacımız sezon başında ve sonunda sönük geçen turizmi biraz daha canlandırmak, üyelerimizin menfaatlerini kazanmasına yardımcı olmak şeklinde. Artık turizmi Bodrum'da biraz geleneksel turizmin dışına çıkarmakta fayda var. Tarih, kum, güneş ve denizden oluşan geleneksel turizmin yanı sıra Dünya'da alternatif turizm denilen yeni bir trend söz konusu, bunun en başında da spor turizmi geliyor. Bu konuda en başarılı örnek Antalya; Antalya'nın 2014'teki spor turizmi geliri 100 milyon doları buluyor. Biz de neden Bodrum'da da spor turizmi olmasın diye çalışıyorduk, konferanslar düzenliyorduk. Umarım bu çalışmalarımız Bodrum, Türkiye ve bu spora gönül vermiş arkadaşlarımız için faydalı olur. Katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.
Faysal Şefkatlioğlu ise “Geçen sene yarışı Nisan ayında yapmıştık ve yarış doğu Avrupa'da bile yankı bulmuştu. Bu yıl ilk defa Flyboard şampiyonasını da içine alacak Türkiye şampiyonası yarışlara ayrı bir heyecan ve görsel bir şov katacak; hepimiz Bodrum için çalışıyoruz.” dedi.
Mahmut Serdar Kocadon Türkiye'de spor turizmi yapanların çok para harcadığının da altını çizdikten sonra tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı tamamladı.

Su Jeti Ve Flyboard 1. Etap yarışı” 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşecek.
2015 yılı Türkiye su jeti ve Flyboard şampiyonasının 1. etabı Bodrum da düzenleniyor olması bu şampiyonanın önemini daha da arttırıyor. Türkiye'nin en yetenekli su jeti pilotları, en hızlı gençleri Dünyanın gözde turizm merkezi, ülkemizin turizm incisi Bodrum da buluşuyor. Yarışlara, Bodrum başta olmak üzere çeşitli illerden 50 sporcu katılması bekleniyor. TMF, cazibe merkezi olan Bodrum'da, geçen yıl organize edilen yarışta 37 su jeti katılımı ile Türkiye rekoru kırılmıştı. Bu yıl da 50 sporcunun katılım barajını aşması ile bir rekor daha kırılması hedefliyor. 8 kategoriden oluşan yarış 0-110 bg, 111-179 bg ve 180 bg üstü, pro açık modifiyeli sınıf, TMF kupası, bayanlar kupası, Flyboard ve Freestyle olarak dereceye giren sporcular kupa alacak.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), 2015 yılı yarış takviminde yer alan “Su jeti Ve Flyboard 1. Etap yarışı” 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Bodrum'da Kumbahçe sahilinde yapılacak.