Duyuru Arşivi
Marka ve Patent Eğitimi Odamızda Gerçekleşti
25.03.2015 09:47

Bodrum Ticaret Odası 2015 yılı üye eğitimleri kapsamında 24/03/2015 tarihinde Odamız Konferans Salonunda 31 kişinin katılımıyla “Kurumsallaşma Eğitimi (Patent-Marka-Standardizasyon ve Verimlilik)” eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Türk Patent Enstitüsü uzmanları Hakan Bayram ve Sevgi Kapucu'nun anlatımıyla gerçekleşti.

Eğitimin ilk bölümünde; Patent kavramı, Patent başvurusu için izlenmesi gereken yollar, Patentlenebilecek ve Patentlenemeyecek konular, Patent süreleri, Patent ile Faydalı Model arasındaki benzerlikler ve farklılıklar, dış ülke Patent örnekleri ve prosedürleri belirtildi.

Eğitimin ikinci bölümünde ise; kurumsallaşmanın önemi, marka ve marka yaratmanın kuralları ve süreci belirtildi. 2014 Marka tescil verileri paylaşıldı. Buna göre; Türkiye'de 2014 yılında 111.544 marka tescili başvurusu yapılırken, bunlardan 87.545'i tescil edilmiş başvuru sayısı, Muğla'da ise 991 başvuru olurken, 569 marka tescili yapıldığı belirtildi.

Eğitim sonunda soru-cevap kısmına yer verildi.

Mart ayının son eğitimi ise, “Satış Stratejileri” 27 Mart 2015 Cuma günü saat 10'da BODTO Konferans Salonunda gerçekleşecek olup, tüm üyelerimiz davetlidir.