BODTO, MESLEKİ EĞİTİMLERE BAŞLIYOR
08.01.2015 Perşembe günü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Mehmet Marangoz ve Müdür Yardımcısı Ümit Manav Odamızı ziyaret etti.
09.01.2015 11:26

Ziyarette BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ve Genel Sekreter Prof.Dr. Fuat Önder hazır bulunurken, BODTO Eğitim Merkezinin 2015 yılında gerçekleştireceği meslek eğitimleri konusunda yürütülecek faaliyetler görüşüldü.

2014 yılında Odamız ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile BODTO Eğitim Merkezi'nde yürütülen eğitim çalışmalarına, 48 eğitimde toplam 4.193 kursiyer katıldı. Bu çerçevede Bodrum'un öncü sektörleri hizmet sektöründen başlamak üzere, sertifikalı eleman istihdam etme zorunluluğu kapsamında üye işletmelerimizin ve Bodrum'da yaşayanların mesleki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara başlanmıştır. Bu nedenle 2015'te duyurularına başlanacak eğitim çalışmalarında, bazı mesleki eğitimler şöyle olacaktır;

1. Sertifikalı Sekreterlik
2. Sertifikalı Yönetici Asistanlığı
3. Sertifikalı Müşteri Temsilcisi
4. Sertifikalı Servis Görevlisi
5. Sertifikalı Kat Hizmetleri Görevlisi
6. Sertifikalı Barmen
7. Sertifikalı Muhasebe
8. Sertifikalı Ön Buro
9. Sertifikalı Aşçı Yardımcısı
10. Sertifikalı Satış Elemanı
11. Veri Analizi Eğitimi
12. Sertifikalı Yabancı Dil (İngilizce)
13. İnsan kaynakları ve Personel Yönetimi
14. Sertifikalı Bilgisayar Operatörlüğü

Odamız, gerek burslu öğrencilere verdiği eğitim desteğini gerek se üye işletmelerimizin personellerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine verdiği eğitim desteğini geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2015 yılında da artırarak devam etmeyi amaçlamaktadır.

Eğitim çalışmalarının geliştirilmesi, Bodrum'un hizmet ve insan kaynağı kalitesinin artırılması ile işletmelerimizin ticari yaşamlarının hem nitelik olarak hem de süre olarak artmasını sağlayacağından önemli bir çalışmadır. Bu da BODTO'nun öncelikli hedeflerinden biridir.