BODTO, Travel Turkey İzmir 2014 Fuarına ve Antalya YÖREX Fuarına Katıldı
Bodrum Ticaret Odası, 4-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 'Travel Turkey İzmir 2014' fuarına katıldı.
06.01.2015 15:44
Hazırladıkları Bodrum Standı ile fuara katılan BODTO, fuarda Bodrum Standında hazırladıkları çeşitli etkinlikler yanı sıra standın ferahlığı ve önemli görüşmelere olanak sağlaması açısından katılımcılardan tam not aldı.

Türkiye'nin turizm alanındaki önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı 30 ülke, 900'ün üzerinde firmanın katılımıyla 4-7 Aralık tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Turizm Sektörü paydaşlarının bir araya gelmesine katkı sağlayan etkinlik; hem ulusal, hem de uluslararası görüşmeler yapılmasına da olanak tanıdı.

Bodrum Standı ile fuara katılan Bodrum Ticaret Odası, Bodrum standının ve fuarda gerçekleştirilecek olan toplantıların hazırlıklarını ise çok öncesinden yaptı. Fuar süreci adı altında toplantılarını gerçekleştiren fuar görevlisi ve personeli, gerekli iş planını ve iş bölümlerini gerçekleştirerek çalışmalarını planlı bir şekilde gerçekleştirdi.

Fuar standına broşür, eşantiyon vb. malzemelerin ulaştırılması ve standın kurulum kontrolleri için 3 Aralık'ta BODTO personeli İzmir'e giderek hazırlıkları tamamladı. Bodrum Ticaret Odasının finansmanlığıyla 90 m2'lik alanda kurulan "Bodrum Standı" hem işlevsel, hem de estetik anlamda fuardaki en dikkat çeken stant oldu.

Tasarım olarak Bodrum'un bir kentsel simgesi olan Bodrum Kalesi surlarına ve Bodrum'un beyaz badanalı ve mavi pencere çerçeveli evlerine gönderme yapan stant, yöresel ve modern değerleri bir araya getirdi ve turizm profesyonellerini alana çekti. Rahat bir ortamda toplantılar yapılmasına, güçlü işbirliklerine adım atılmasına da olanak sağladı.

Bodrum Standı, bir çok anlamda Bodrum'un kalitesini, yüksek potansiyelini, marka değerini ve güler yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Fuarın ilk gününde Muğla Valisi Amir Çiçek, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Eski DP Milletvekili Samet Ocakoğlu da standı ziyaret etti. Bodrum Standı açılış kokteyline Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeleri ev sahipliği yaptı.

Mehmet Kocadon, Avrupa'da Bodrum'u görmeyen, Bodrum'da tatil yapmayan ülkenin kalmadığına inandığını belirterek, Bodrum'u tanıtım çalışmalarına diğer dünya ülkeleriyle de devam ettiklerini söyledi.

Kokteyle Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür Turizm Muğla İl Müdürü Veli Çelik, BODER Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, BODTO Meclis üyeleri, BESIAD Başkanı Uğur İlhami Özden, BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ve Bodrum Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda Bodrumlu otelci ve acenta temsilcisi katıldı. Kule Bar/Mandalin Bar'ın Bodrum mandalinası ile hazırladıkları kokteyllerin ikram edildiği Bodrum standının açılışına ulusal ve yerel basın da ilgi gösterdi. Bodrum'un önemli yerel değerlerinden olan Bodrum mandalinası ile hazırlanan Bodrum Mandalina Gazozu'nun da ikram edildiği kokteyl sırasında, Bodrum Halikarnas Disko tarafından organize edilen Latin dans gösterisi de fuara renk kattı. Kokteylin ardından TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da standı ziyaret etti.

Fuarın ikinci gününde de Bodrum standına ilgi devam ederken, sabah saatlerinden itibaren İtalyan ve Yunan firma temsilcileri, Bodrumlu turizmcilerle toplantılar gerçekleştirdi. İzmir İtalya Konsolosu ve Konsolos Yardımcısının yanı sıra İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara da standı ziyaret etti.

Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Toros Demirdöven ile BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ise iş görüşmeleri yapmak üzere fuara gelen firma temsilcilerinin uygun kişilerle görüşebilmeleri ve toplantı yapabilmeleri için yönlendirdi. Türk Hava Yolları İspanya yetkilileri de Bodrum standını ziyaret ederek sektörel bazda ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlikler, fuarın ikinci gününde de devam etti. 2. gün yapılan Bodrum Standı kokteylini ise Red Dragon Bodrum-İzmir Restoran üstlendi. Kokteylin sürprizi de yine Bodrum Halikarnas Disko tarafından organize edilen oryantal gösterisi oldu.

Fuarın 3. Günü Azerbaycan Expo fuar temsilcileri de Bodrum standında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Leziz ikramların yer aldığı Bodrum Standı, konforlu ve ferah bir ortamda çeşitli toplantıların yapılmasına olanak sağladı. Ayrıca Ege TV'den gelen muhabirler, stanttaki yetkililerle Bodrum'la ilgili kısa bir röportaj gerçekleştirdi. Bodrum Ticaret Odasının ev sahipliği yaptığı Bodrum Standında saat 13.30'da Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) tarafından organize edilen fuar çekilişi gerçekleştirildi. Yaklaşık 420 kişinin katıldığı çekilişin sonucunda 2'şer kişi Mivara Luxury Resort & Spa Otelden ve Aktur Bitez Apartlarından 2015 yazında kullanmak üzere bir hafta sürecek tatil, 4 çift ise Bodrum Halikarnas Disko'ya bedava giriş bileti kazandı. 3. gün akşam saatlerine doğru, Bodrum Standını ziyaret edenler arasında Ören Belediye Başkanı Kazım Turan da yer aldı.

Fuarın son günü olan 4. günde de Bodrum Standında turizm profesyonelleri toplanmaya ve Bodrum'da yer alan firmalara ait broşür, eşantiyon ve kartlar dağıtılmaya devam etti. Ayrıca Bodrum Ticaret Odası tarafından yeni bastırılan İngilizce "Şehir Planı" da stantta, yerli ve yabancı konuklara dağıtıldı. Akşam saatlerinde ziyaretçilerin de azalması ile beraber fuar 17.30'da sona erdi.

Başarılı bir şekilde son bulan fuarın ardından BODTO Meclis Üyeleri, fuar görevlisi ve personeli, fuar ziyaretçilerinin de olumlu eleştirilerini alarak Bodrum'a dönmek üzere İzmir'den mutlu bir şekilde ayrıldı.