UMEM Proje Bilgilendirme Toplantısı Odamızda Gerçekleşti
UMEM Beceri’10 bilgilendirme toplantısı 9 Aralık 2014 tarihinde BODTO Konferans Salonunda gerçekleşti.
09.12.2014 17:11
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatılmıştır.

UMEM Beceri'10 projesi, işverenlerden gelen talepler doğrultusunda kalifiyeli eleman yetiştirmek için kamu ve özel sektörü bir araya getiren bir yapıdır. Muğla ilinde yaklaşık 1174 kişi UMEM kursuna başlamış olup, 833 kişi bitirmiş ve 626 kişi şu anda sigortalı olarak işe başlamış ve 80'e yakın kurs açılmış. Bodrum'da BODTO öncülüğünde 2013 yılından bu yana 5 kurs açılmış olup, 75 kursiyer belgelendirilmiştir.

BODTO da gerçekleşen ve Muğla İŞKUR'dan Volkan Ulu ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Seher Taner Akgün konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısına çok sayıda eğitimci ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kurs açmak için gerekli şartlar ve prosedürler aktarılırken, projenin işletmeler ve kursiyerler tarafından daha fonksiyonel hale getirilmesi için işletmeler ve eğitmenlerden gelen öneriler sunuldu.

Bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyen ve projeden yararlanmayı talep eden üyelerimiz bize 316 14 12 Dahili:133 No'lu telefondan veya bilgi@bodto.org.tr mail adresinden ulaşabilirler.