Muğla Valisi Amir Çiçek Odamızı Ziyaret Etti
11.11.2014 tarihinde BODTO heyetinin Muğla Valisi Amir ÇİÇEK’i makamında ziyaretinin ardından,
14.11.2014 15:18
13.11.2014 tarihinde Muğla Valisi, Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı,İl Turizm Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre İl Müdürü, Halk Sağlığı İl Müdürü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri bir dizi ziyaret için Bodrum'a geldi. Bodrum'da ki kurumların ilçe müdürleri de ziyarete eşlik etti.

Gelen heyet, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ziyaretlerinden sonra Odamızı ziyaret etti. Muğla Valisi Amir ÇİÇEK'in yaptığı ziyarette, BODTO Meclis Başkanı İlhan ERSAN, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S.KOCADON ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindeki heyete öncelikle Mahmut S. KOCADON, ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muğla İli ve Bodrum ilçesine dair görüşmelerden sonra, BODTO'nun temsil ettiği üyeleri hakkında detaylı bilgi verildi. Özellikle turizmin önde gelen sektör olduğunu belirten KOCADON, turizmle beraber diğer sektörlerin birlikte geliştiğini bu nedenle turizmin en iyi şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesini amaç edindiklerini belirtti.

Muğla Valisi Amir ÇİÇEK, Bodrum'un sadece Bodrum'lulara ait olmadığını, Bodrum'un uluslararası bir niteliği olduğunu söyleyerek, Valilik olarak, kişi başına düşen milli gelirin arttırılması ve işletmelerimizin ticari anlamda kazançlarını artırabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Odamızın 11.11.2014 tarihinde yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali ÇİÇEK, özellikle bürokrasinin azaltılarak kişi ve kurumların yürütmekte olduğu çalışmaların hızlandırılmasının önemine dikkat çekti.

Odamız faaliyetlerinden bahseden Mahmut S. KOCADON, hazırlık çalışmaları biten “Bodrum Yürüyüş Yolları Leleg Yolu” projesini paylaştı. Muğla Valisi Amir ÇİÇEK alternatif turizmin bölgenin ticaretine önemli katkılar sağladığını söyleyerek, Karadeniz'de Yayla, Doğu Anadolu'da kış sporları konusunda cezbedici bir hal aldığını belirterek, Bodrum'un herşeye cevap verecek nitelikte olduğunu ancak Bodrum'un doğal ve coğrafi şartlarına uygun olarak ormanlık ve kıyı alanlarının kullanımlarına dikkat edilmesi ve planlanmasına dikkat çekti. “Doğayı kirletmeden, güzelliklerimizi tanıtmalı ve geliştirmeliyiz” diyerek kongre turizminde Antalya'nın oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bunun da önemli yatırımlar aracılığı ile gerçekleştirdiğini belirtti.

Muğla Valisi Amir ÇİÇEK, Kurumların talep etmesiyle, böylelikle Valilik makamı ve ilgili müdürlüklerin daha çok çalışmasını sağlayabileceğini, BODTO'nun daha önce görev yaptığı ve tanıdığı birçok meslek kuruluşu içerisinde, çalışan, donanımlı ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Bodrum'lu işletmelerin en önemli sorunlarından biri olan ecrimisil konusunda; Bodrum'un vergi gelirlerinde iller sıralamasında 38. sırada yer aldığını, işletmelerin vergiden daha çok ecrimisil ödediklerini belirten Odamız temsilcileri, konuyu Milli Emlak Genel Müdürüne ilettiklerini, diğer bölgelerle Bodrum arasında gözle görülür birim metrekare fiyat farkı olduğunu söyledi. Turizmde “deniz-kum-güneş”i sattıklarını ama mevcut düzenlemeden ve Bodrum'un coğrafi şartlarından dolayı ecrimisil uygulamalarına maruz kalındığını aktardı.

Konu hususunda BODTO heyetinin görüşlerini dinleyen Vali Amir ÇİÇEK'e BODTO YK Başkanı Mahmut S. KOCADON tarafından BODTO'nun “Ecrimisil” ve “Bodrum'un Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusunda hazırladığı dosyalar sunuldu. Vali Amir Çiçek ise, bu konuyu detaylı bir şekilde inceleyip araştıracağını belirtti.

Vali Amir ÇİÇEK, Bodrum'u daha yüksek gelir ve kazanç ile marka kentler seviyesine getirilmesi için tüm kurumların birlikte çalışmasının önemine değinerek BODTO Yönetim Kuruluna teşekkür ederken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona erdi.