BODTO Personeli “Problem Çözme Teknikleri” Konusunda Eğitime Katıldı
Bodrum Ticaret Odası Akreditasyon ve Entegre Yönetim Sistemi gereklilikleri ve stratejik planı kapsamında her yıl plan çerçevesinde yürütülen personel eğitimlerine bu dönemde de devam edilmiştir.
23.09.2014 16:20
22 Eylül 2014 tarihinde Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda Genel Sekreter Prof.Dr. Fuat Önder'in anlatımıyla “Problem Çözme Teknikleri Eğitimi” verilmiştir. Özellikle Odamız birim içi ve birimler arası iletişim ve takım çalışmasının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleşen eğitimde, sürekli iyileştirme için, problem çözümünün belli bir kurala göre yapılması gerektiği ve bunun da hizmetin aynı kalitede devam etmesini ve hata tekrarlarının önlenmesini sağlayacağı üzerinde durulmuş olup, İPK (İstatistik Proses Kontrol) Metotlarının teknikleri hakkında bilgiler paylaşılıp, örneklerle anlatılmıştır. Problem çözme de takım çalışmasının önemi üzerinde durulmuştur. Problemin performans zayıflığından kaynaklandığının altı çizilmiş ve problemi gözlemleyip, anladıktan sonra harekete geçmenin doğru hedefe ulaştıran bir yol olduğu paylaşılmıştır.

Eğitim esnasında Beyin Fırtınası, Neden-Sonuç Diyagramı, 5N1K, Akış diyagramları vb. tekniklerin kurumsal yapı içinde problemlerin çözümü için nasıl kullanıldığı, veri tabanlarının bilgiye nasıl dönüştürüldüğü ve sonuçta karar aşamasında nasıl kullanıldığı konuları örnekler üzerinden açıklanmıştır.

Tüm katılan BODTO personeline, devam edecek eğitimler sonunda eğitim sertifikası verilecektir.