TORBA YASA Kapsamında Oda Aidatları Yapılandırma Kapsamına Alınmıştır
Değerli Üyelerimizin Dikkatine,
24.09.2014 16:29

11 Eylül 2014 tarih ve 29116(mükerrer) sayılı Resmi Gazetede “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” kapsamında yapılan değişiklikler yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun kapsamında yapılan tüm değişikliler ekte yer alan dokümanda özetlendiği gibi, detaylı bilgi edinmek isteyen üyelerimiz için ilgili Resmi Gazete bilgilerinize sunulmuştur.

5174 sayılı TOBB Kanununa aşağıda yer alan geçici 18. Madde eklenmiş ve BODTO üyelerinin birikmiş aidat borçları ile ilgili yapılandırma konusunda şöyle değişiklik yapılmıştır;

Kanunun ilgili 77. Maddesi 11/09/2014 tarihinde yürürlüğe girdiği için, bu tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamına girmektedir. Odamızın Ekim ayında ödenmesi gereken 2014 yılı aidatlarının 2. Taksitleri anılan madde kapsamı dışındadır.

Üyelerimizin ilgili maddede düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkanlarından yararlanabilmesi için 01 ARALIK 2014 TARİHİNE KADAR ODAMIZA BİR DİLEKÇE ÖRNEĞİ İLE (ek:4 dilekçe örneği) BAŞVURU YAPMASI gerekmektedir.

İlgili madde kapsamında 01 ARALIK 2014'e kadar yazılı başvuru yapan üyelerimizin ilk taksitlerini en geç 31 ARALIK 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekmekte olup, geri kalan taksitler 3'er aylık periyotlarda toplam 8 taksite bölünebilmektedir.

Yapılandırmaya başvuran ve peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimize de %10 ORANINDA İNDİRİM uygulanacaktır.

Üyelerimizin dikkatine saygılarımızla sunarız.

Ek:1 Oda Aidatları İçin Yapılandırma Hakkında Özet Bilgiler
Ek:2 “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” Özet Bilgiler
Ek:3 11 Eylül 2014 tarih ve 29116(mükerrer) sayılı Resmi Gazete
Ek:4 Yapılandırma Talebi Dilekçe Örneği