BODTO Haberleri
Et ve Et Ürünleri Perakende Satış Yerleri
Bilindiği üzere Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği 05/12/2012 tarihli ve 28488 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, 05/03/2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
15.08.2014 10:22
"Çiğ kırmızı etler ve çiğ kanatlı etleri ise asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak, 29/12/2011 tarih ve 28157 sayılı 3 üncü mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin 13üncü maddesinin 3 üncü fıkrası hükümlerine uygun olarak satışa sunulabilir." Cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin reddine ;

"Perakende isletmede son tüketiciye satış aşamasında kıyma, hazırlanmış et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları üretimini takiben doğrudan satış iyin hazır ambalajlı hale getirilerek günlük olarak satışa sunulur." Cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin kabulü ile anılan kısmın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir;

Bu kapsamda yukarıda bahsi geçen yürütmeyi durdurma karan gereği: "Perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları önceden hazırlanıp ambalajlanmak suretiyle günlük olarak satışa sunulmayacaktır. Ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları üretilip satışa sunulabilecektir."

Üyelerimize duyurulur.