IIT- SMIIC: Dünya Helal Toplantısı
Pakistan Helal Ürün & Hizmetler Derneği'nden alınan yazıda,
04.04.2014 13:33
İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) / Pakistan Standartlar ve Kalite Kontrol Otoritesi (PSQCA) işbirliğinde, Pakistan Helal Ürün ve Hizmetler Derneği tarafindan, SMIIC'in 6. Genel Kurul ve 8. Yönetim Kurulu toplantıları ile eşzamanlı olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) -SMIIC: Dünya Helal Toplantısı 'nın, 3-4 Haziran 2014 tarihinde, Pakistan'ın Islamabad kentinde, düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla söz konusu etkinliğin, İİT, SMIIC, İslam Kalkınma Bankası (İKB), İslam Ticaret, Sanayi ve Tanm Odası (ICCIA), Ticaretin Geliştirilmesi için İslam Merkezi
(ICDT), Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC), Helal Kalkınma Konseyi (HDC), Körfez Standardizasyon Organizasyonu (GSO); Uluslararası İslami Helal Organizasyonu (IIHO),
Emirlik Metroloji ve Standardizasyon Kuruluşu (EMSA), Dubai Akreditasyon Merkezi (DAC) ve Uluslararası Helal Birliği tarafindan desteklendiği ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, söz konusu etkinliğin Helal ticaret ile ilgili konular ve karşılaşılan zorluklar, akreditasyon, pazarlama ve sertifıkasyon konularında görüş alışverişinde bulunmayı amaçladığı bildirilmektedir.

Anılan etkinliğin taslak programına TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) sağ panelindeki “Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler” başlığı altından ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.