DTÖ Çevresel Ürünler Çoklu Girişimi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza intikal eden yazıda;
04.04.2014 09:36
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bünyesinde bir grup ülke tarafından 2013 yılı ikinci yarısından itibaren dile getirilmekte olan çevresel ürünlerde çoklu serbestleşme girişiminin 2014 içerisinde başlatılacağının Davos'ta duyurulduğu belirtilmiştir. Yapılacak müzakerelerde başlangıç olarak Asya Pasifik Teşkilatı (APEC) tarafından “çevresel ürün” olarak kabul edilen, toplam 54 adet 6'lı armonize alt başlıkta yer alan sanayi ürünlerinden oluşan listenin temel alınacağı bildirilmiştir.

Yazıda devamla, “çevresel ürün” kavramının tanımı ve kapsamına ilişkin detaylı bilgi verilmekte ve hassas ürünlerin (listeden çıkarılması istenecek ürünler) ve pozitif listemizin (listede kalması ve listeye eklenmesi istenecek ürünler) oluşturulmasında göz önünde bulundurulması gereken temel noktalar aktarılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu bilgi notlarına TOBB'un aşağıda yer alan web adresinden ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda, APEC çevresel ürünler listesine yönelik değerlendirmelerinizin TOBB'a iletilmek üzere, en geç 18 Nisan 2014 tarihine kadar Odamızın 245 10 40 numaralı faksına veya tgoksen@kayso.org.tr e-posta adresine iletilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız,